Denne høsten er Zach Condon aka Beirut endelig tilbake med oppfølgeren til 2011 "Rip Tide". Platen er kalt "No no no" og slippes 11. september via 4AD, og allerede nå kan man høre den nye singelen som også er tittelsporet.
Det er desember 2013 og Zach Condon er på et australsk sykehus. Han er på slutten av en tre år lang verdensturné, hans helse har fått kraftig med juling og han lider av utbrenthet. Han kjemper seg samtidig gjennom en rotete skilsmisse og forsøker forgjeves å unnslippe virkeligheten som omgir ham. Fra sykehuset gjør Zach den vanskelige beslutningen om å avbryte og avlyse resten av turen.

Med stor suksess allerede i en alder av 19 hadde Condons karriere fram til da vært relativt rolig og fri for motgang. Men etter innleggelse i Australia, dro han hjem til Brooklyn og fant seg ute av stand til å skrive nye sanger.

Året er 2014, og i en alder av 28 følte Condon seg helt fortapt. Mørket hadde lagt seg over hans fysiske og mentale helse, og infisert alle hans kreative og kunstneriske evner. Men dette mørket inneholdt en gnist av lys: han hadde forelsket seg i en kvinne som inspirerte ham til å snu det rundt.

I høst bestemte 2014 Condon for å bruke en ny taktikk og startet fra scratch, med et helt åpent sinn og hjelp fra bandkollegene Paul Collins (bass) og Nick Petree (trommer).

I hele to måneder jobbet de dag og natt for å skape grunnlaget for det som skulle utvikle seg til å bli det nye albumet. Et studio booket for to uker, ved en tilfeldighet viste seg at det bare var et par kvartaler unna Condons leilighet. Denne avstanden var avgjørende da disse to ukene med opptak kolliderte med en av de verste vinterstormene i New Yorks historie.

Med bandet på sin side startet så plutselig albumet ta form. To uker i studio med snøstorm etter snøstorm rasende utenfor vinduene resulterte i Condons mest pulserende og livsbeskuende album noensinne.

Condon hadde tidligere innspilt det meste av materialet selv elektronisk via datamaskinen, men denne gangen har Zach og bandet gjort ting på gamlemåten, heter det i pressemeldingen.

TRACKLIST - "No No No"
1. Gibraltar
2. No No No
3. At Once
4. August Holland
5. As Needed
6. Perth
7. Pacheco
8. Fener
9. So Allowed