Loddefjordbandet Pokal, slapp sin nyeste singel På Rømmen for noen uker siden.

Til høsten slipper de debutalbumet sitt, en plate det av mange stilles store forventninger til. Vi tok en prat med de hardtjobbende rockerne fra Bergen vest for å lære mer om dem, og for å fiske litt om hva som skjer videre.

Selv om dere allerede har kommet et stykke, er dere fremdeles et relativt ferskt band. Kan dere fortelle oss litt om veien hit?

Vi startet jo som et hobbyband tidlig i 2013, og hadde ikke sett for oss å komme hit hvor vi er i dag. Thomas og Christoffer møttes på ungdomsklubben i Loddefjord hvor de ble venner og begynte å spille musikk sammen. Etter hvert ble vi flere og ble et band, men fremdeles på hobbybasis. Så kom «1000 ganger til» og vi var plutselig Ukas Urørt og ble spilt en del på P3. Låten levde rett og slett sitt eget liv. Musikkvideo hadde vi også planer om men det ble aldri til det. Husker ikke helt hvorfor. Men det er vel den låten som har gjort oss mer kjent som et band, og folk vet om oss rundt om i landet. Vi har jo også byttet mye bandmedlemmer underveis, så det har føltes som om vi har måtte starte på nytt gang på gang og ikke kommet oss videre, men nå er vi et band som vi vet kommer til å være Pokal til ende.

Hva kan dere si om den kommende platen?

For tiden er vi i studio og spiller inn album, hvor også vår nyeste utgivelse «På Rømmen'' er med, samt ''For deg tusen ganger til'' og ''En blomst i hver hånd''. Albumet består av ti låter hvor alle er en del av en historie, hvor en rød tråd binder låtene sammen, samtidig som alle er så forskjellige. Med tanke på alle utskiftninger av bandmedlemmer og kostnader på album så har det tatt lenger tid enn antatt, men vi forventer utgivelse i september

Hvordan er det å være i studio og jobbe med debutalbumet?

Det har vært en lærerik prosess å være i studio og få lov til å lage egen plate, litt som en barndomsdrøm som blir oppfylt. Tiden i studio har i hvert fall gjort oss til et bedre band og vi har blitt bedre kjent med hverandre, rett og slett bedre tjommier. Så får vi bare vente å se hvordan albumet blir tatt i mot av folket, vi er i hvert fall veldig fornøyde!

Og hva er planene deres for tiden som kommer?

Planene våre nå er jo først og fremst å gi ut albumet og dra på turné rundt om i landet til høsten. Og vi ser jo frem til neste sommer og håper det blir noen festivaljobber og at vi får spille låtene der. Og i fremtiden satser vi på å være et av Norges største band som alle andre også ønsker, men vi tror selv vi kan nå langt! Vi ønsker i hvert fall å leve av musikken.