Highasakite var nylig på turné med Of Monsters And Men i USA, Canada, England, Tyskland, Frankrike og Sveits. Samtlige konserter var forhåndsutsolgt god tid i forveien.

Highasakite reiser på en ny turné med det islandske bandet, denne gangen til USA og en omfattende runde i Storbritannia.

Det islandske indiepop-bandet Of Monsters and Men tok brått verden med storm i 2011 med deres multi-platinum selgende singel "Little Talks", før de slapp debutalbumet "My Head Is An Animal" i 2012. Albumet klatret helt til toppen av Billboard Top 200, og har nå solgt godt over 2 millioner eksemplarer verden over.

Siden den gang har Of Monsters and Men ikke bare spilt på festivaler som Lollapalooza, Bonnaroo, Coachella, Newport Folk Festival, Osheaga, Glastonbury, Reading and Leeds, Pukkelpop, og Splendour in the Grass og solgt ut konserter over store deler av verden. De har også sjarmert publikum med tv-opptredener på programmer som "The Tonight Show with Jay Leno" (to ganger), "Late Night with Jimmy Fallon", "The Graham Norton Show", og "Saturday Night Live." Ved siden av dette har de lånt bort låten "Dirty Paws" til traileren til "The Secret Life of Walter Mitty" og introduksjonsvideoen til iPhone 5, mens "Silhouettes" var med på soundtracket til "The Hunger Games: Catching Fire".

Of Monsters And Men slapp nylig oppfølgeralbumet 'Beneath The Skin' og for tiden ute på en omfattende verdensturné.

Of Monsters And Men sier i en kommentar:

“We are so happy to have Highasakite back out on the road with us this Fall - they are such an amazing band and such great people - more good times ahead!”

Highasakite trenger neppe en introduksjon her hjemme lenger. Bandet har fortsatt i den gode medvinden de oppnådde i 2014, noe som ga dem to Spellemann-priser, begge for albumet "Silent Treatment". Albumet ligger i skrivende stund fremdeles på VG-lista (album) etter hele 74 (!) uker i strekk. "Silent Treatment" var også det mest streamede norske albumet på både WiMP og Spotify i 2014.

Highasakite sier i en kommentar:

"Forrige runde var en stor suksess og en veldig fin opplevelse. Det var lange køer, utsolgt, og en fantastisk respons. Denne gangen blir det enda flere konserter og enda større spillesteder, både i byer vi har vært i før, men også helt nye steder for oss. Vi gleder oss veldig!"

Spillestedene i USA har denne gangen en publikumskapasitet på alt fra 2800 til 7800 personer. Kapasiteten på spillestedene i Storbritannia strekker seg fra 1600 til 5000 personer.
Datoer, byer og spillesteder er som følger:

September 23rd - New York, NY - Beacon Theatre
September 24th - Brooklyn, NY - Kings Theatre
September 26th - Uncasville, CT - Mohegan Sun Casino
September 28th - Columbus, OH - The LC Pavillion
September 29th - Detroit, MI - Masonic Temple Theatre
October 1st - St. Paul, MN - Roy Wilkins Auditorium
October 2nd - Kansas City, MO - Arvest Bank Theatre at Midland

November 18th - Manchester, UK - Manchester Academy
November 19th - Birmingham, UK - O2 Academy
November 20th - Bristol, UK - O2 Academy
November 22nd - Dublin, Ireland - Olympia Theatre
November 23rd - Glasgow, UK – Barrowlands
November 24th - London, UK - O2 Academy Brixton
November 27th - Sheffield, UK - O2 Academy Sheffield
November 28th - Lincoln, UK - Engine Shed
November 29th - Newcastle, UK - O2 Academy Newcastle

Foto: Aleksandar Jason Kostadinoski