Med publikumsjubelen etter Øya-konserten friskt i minne kan vi endelig annonsere 22-åringens første store turné. En rekke norske og noen utvalgte europeiske spillesteder får besøk, og Wildhagen har også fått det ærefulle oppdraget å være åpnings-act for MEW på fire av deres show i Sverige og Danmark.

– Ei i bandet besvimte nesten da vi fikk vite at vi skulle være support for MEW, forteller Wildhagen selv om det ærefulle oppdraget, og fortsetter: – Vi gleder oss veldig til å reise på vår første store klubbturné!

Fay Wildhagen har det siste året blitt løftet frem som et av de aller største talentene vi har her til lands av flere fremtredende musikkpersonligheter, og i tillegg blitt stemt frem av en samlet norsk bransje til andreplassen på Musikknyheter sin oversikt over hvilke artister man har mest tro på i 2015. Debutalbumet ”Snow” kom 1. Juni i år, og ble hedret med blant annet 5/6 i Aftenposten og Gaffa og hele 8/10 hos Musikknyheter.

Med kun én singel i baklomma ble hun booket til et tjuetalls norske festivaler, samt utenlandske storfestivaler som Roskilde og Storsjöyran. Det er nettopp live at hun virkelig er et kapittel for seg selv. Konsertene er en dynamisk reise fra de mest nedpå fingerspilldrevne skjøre låtene til støyete dronepartier på el-gitar, alt akkompagnert av hennes unike stemme og et solid backingband. Gaffa ga en soleklar 6/6 for hennes utsolgte releasekonsert på Parkteatret, og sa dette om opptredenen:
–Det tar ikke lang tid før hennes rolle, scenepersonlighet og evinnelige dyktighet er bekreftet (…) det ender i ansikter fylt med tårer fra tid til annen, og selv undertegnede står med klump i halsen. Man blir begeistret av et så takknemlig, artistisk menneske.

Det er ikke bare Fay selv som gleder seg til den kommende turnéen, agent i Atomic Soul, Anita Halmøy Wisløff har dette å si om det unge stjerneskuddet:

–Fay Wildhagen er virkelig et av de aller største talentene jeg har sett her til lands - og jeg er fristet til å slenge på ordet «noensinne», etter den setningen. Publikum bør virkelig kjenne sin besøkelsestid for å sjekke ut denne unge gitarvirtuosen!SNOW TOUR 2015 – DATOER:
27 aug: Sandhornøy - SALT
28 aug: Lørenskog - Volt
24 sep: Berlin - Privatclub
25 sep: Hamburg - Reeperbahn
30 sep: Ås - Samfundet
1okt: Ålesund - Terminalen
2 okt: Volda- Rokken
16 okt: Trondheim - BrukBar/Blæst
21 okt: Drammen - Union Scene
23 okt: Skien - Ibsenhuset
26 okt: Göteborg - Trädgår’n *
27 okt: Stockholm - Arena *
28 okt: Kristiansand - Trashpop
29 okt: Arendal - Munkehaugen
30 okt: Kongsberg - Energimølla
31 okt: Sandvika - Musikkflekken
4 nov: København - Falconer *
5 nov: Århus - Scandinavian Congress Center *
7 nov: Oslo - Rockefeller
12 nov: Stavanger - Tou Scene
13 nov: Bergen - Kronbar

* support for MEW

Foto: Johannes Granseth, Øyafestivalen