Tame Impala har gitt ut et av årets vakreste album i “Currents”. Primus motor Kevin Parker har selv skrevet, produsert, mikset og mastret hele albumet. Nå kommer endelig det australske psych-rockbandet tilbake til Oslo for å gjøre sin første klubbkonsert siden den legendariske kvelden på Rockefeller i 2012.

Tame Impalas første utgivelse kom for 7 år siden, da de ga ut en selvtitulert EP. Oppfølgeren og albumdebuten, “Innerspeaker”, vekket stor internasjonal oppsikt for bandet fra Perth. Albumet ble innspilt og produsert av Kevin Parker i en liten trehytte med 180 graders oversikt over det indiske hav. Det ble senere mixet av en av hans største inspirasjonskilder, Flaming Lips-kollaboratøren Dave Fridmann.

Året etter debutalbumet var de klare for sitt første norgesbesøk da de gjestet Hovefestivalen. Konserten der ble hyllet som en av festivalens beste opplevelser av Jørgen Hegstad fra P3/Lydverket.

Deres andre album “Lonerism” kom i 2012 og løftet bandet til nye høyder. Albumet ble igjen hyllet verden over og den ene artisten etter den andre gikk ut og lovpriset Kevin Parker og hans unike sound/lydbilde. Albumet kunne dessuten skilte med noen kruttsterke singler i “Feels Like We’re Only Going Backwards”, “Elephant” og “Keep on Lying”.

Deres nyeste album “Currents” kom i sommer til enorme anmeldelser fra bl.a. Pitchfork og P3. Igjen har Tame Impala beveget seg i en ny retning. Et markant offer denne gang ble gitarer til fordel for synther. Men hva gjør vel det all den tid Kevin Parker har et slikt øre for popmusikk som han har? Absolutt ingenting.
Billetter i salg fredag 28. august kl. 09.00.