Silja Sol jobber for tiden med nytt album og slipper allerede nå den første singelen, Trærene. Vi har hørt litt om hva hun kan fortelle om sin nye singel.

Hvordan ble låten til?

Jeg hadde skrivesperre. Produsenten min ringte å sa at jeg ikke fikk komme ikke inn i studio uten et par ferske låter. Så jeg kjeftet litt på de som var i nærheten, før jeg låste meg inne på et lite kontor med noe rødvin tilgjengelig. Jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle forlate rommet før jeg hadde mekket noe solid. Etter noen timer hadde jeg skrevet Trærene (og Wåhåå) som et resultat.

Hva handler låten om?

Den er inspirert av da jeg var omtrent ti år, og av ren kjedsomhet ertet på meg naboen sin hund. Den var ikke i bånd, og siden det var en jakthund, måtte jeg løpe alt jeg kunne for å søke dekning. Jeg pleide å klatre masse i trær, og løp til mitt faste yndlingstre med hunden hakk i hel. Jeg pilte opp, klam i hendene og skjelven og ustø, og måtte fint sitte der til hunden var lei. Det tok litt tid så jeg satt der og angret, mens jeg så på den fine utsikten.

Og hvordan fant du på at du skulle rappe?

Rappedelen ble skrevet i ettertid. Jeg hadde en instrumentalplan der, før selve låten skulle ta av, men i studio spurte produsenten min Kato om jeg ikke kunne skrive et par ord som jeg kunne hviske sammen med bladene på trærne som rasler og da smekket jeg ned noe som likner en rap på nøyaktig 15 minutter!

Trærene slippes nå på fredag.Foto: Camilla Holm Birkeland