Vi har tidligere skrevet om at Jean-Michel Jarres nyeste plate har med seg både Tangerine Dream, M83 og Massive Attack. Nå er både tittelen på platen, alle sangene og alle artistene avslørt. Og det er litt av et stjernespekket lag Jean-Michel Jarre har samlet.

Fire tiår


- Ideen bak platen var å jobbe med artister som representerer ulike eraer og stilarter innenfor elektronisk musikk i de fire tiårene jeg har drevet på, skriver Jarre på sin Facebook-side.

- Jeg startet denne reisen for fem år siden, siden jeg ville være i samme rom som de jeg skrev låtene med. Til min store glede svarte alle artistene jeg spurte om å være med ja. Dette er artister som jeg beundrer og som har gitt meg mye inspirasjon.Første volum


Ifølge Jarre vil platen bli veldig annerledes enn noen av hans andre utgivelser, men at de som kjenner musikken hans vil kjenne igjen stilen hans i kjernen av musikken.

Vol 1, som kommer 16. oktober har fått tittelen Electronica 1: The Time Machine. Så langt er seks singler sluppet, med Little Boots, Armin van Buuren, 3D (Massive Attack), M83, Gesaffelstein og Tangerine Dream. Sistnevnte låt ble ferdig bare uker før Edgar Froese døde. Alle låtene kan høres i denne spillelisten på Spotify.

Den endelige låt- og artistlisten ser slik ut:

ELECTRONICA 1: The Time Machine
1) The Time Machine (JMJ & Boys Noize)
2) Glory (JMJ & M83)
3) Close your eyes (JMJ & AIR)
4) Automatic (part 1) (JMJ & Vince Clarke)
5) Automatic (part 2) (JMJ & Vince Clarke)
6) If..! (JMJ & Little Boots)
7) Immortals (JMJ & Fuck Buttons)
8 ) Suns have gone (JMJ & Moby)
9) Conquistador (JMJ & Gesaffelstein)
10) Travelator (part 2) (JMJ & Pete Townshend)
11) Zero Gravity (JMJ & Tangerine Dream)
12) Rely on me (JMJ & Laurie Anderson)
13) Stardust (JMJ & Armin van Buuren)
14) Watching you (JMJ & 3D (Massive Attack))
15) A question of blood (JMJ & John Carpenter)
16) The train & the river (JMJ & Lang Lang)

The Who og Carpenter


De mest overraskende artistene må nok være Pete Townshend fra The Who og filmregissør John Carpenter.

Jarre uttalte til USA Today at Townsend var en av de første som brukte sequencere i rock og at han alltid har følt et visst slektskap til Townsends rockeoperaer, ikke minst siden Jarre selv er kjent for å lyssette hele byer i sine konserter.

Carpenter er ikke bare filmregissør, han lager også elektronisk musikk, og som filmfreak ønsker Jarre å framheve hvor mange som har vært inspirert av Carpenters musikk.

Platen vil også ha med seg legendariske Laurie Anderson, og dette er tredje gang at Jarre og hun samarbeider.

- Som en bursdag


Med Peter Gabriels mislykkede forsøk på å samarbeide med andre artister for noen år tilbake (nesten ingen ville lage cover av hans låter etter at han hadde laget cover av deres) er det ikke rart at Jarre var litt nervøs for om folk ville samarbeide med ham.

- Det endte som en bursdagsfest hvor du håper at halvparten av de inviterte dukker opp, og så kom alle, sier Jarre. Så mange svarte ja, at det blir en volum to i april 2016. Der skal blant annet Cyndi Lauper, David Lynch(!) og filmmusikkmesteren Hans Zimmer være med.

Møttes fysisk


Forrige låt som ble sluppet fra det kommende albumet var laget samen med DJ-stjernen Armin van Buuren. Han innrømmer glatt at Jarre er et idol: - Han er en av grunnene til at jeg holder på med dette i dag.I motsetning til de fleste samarbeid, hvor artistene ikke en gang møtes, men sender filer via epost, insisterte Jarre på at han skulle sitte i studio sammen med artistene han jobbet med.

Moby sier til Contactmusic.com at dette gjør at platen har blitt veldig interessant.

- Det at han møtte oss, fysisk, flere ganger, i studio og pushet oss til å tenke helt annerledes fra hvordan vi vanligvis komponerer, har gjort at dette er mer enn bare et samarbeid om elektronisk musikk. Det handler om mennesker som møtes og samarbeider på en veldig unik måte.