Det Trondheimsbaserte indiebandet Snøskred er tilbake med sin første singel siden 2012. «Puzzle» er en elegant hyllest til og utforsking av «band med gitarer» for å sitere bandet selv.

Etter å ha startet som et kritikerrost og spennende shoegazeband i 2012, har Snøskred gått gjennom et hamskifte. 2015-versjonen har beveget seg bort fra støykaskadene i retning klassisk indie, 90’s style. Navn som Pavement, Wilco, Yo La Tengo og Talk Talk nevnes som viktige innflytelser, men da mer som en henvisning enn som konservativ kopiering. Subtilt, saktegående og introvert, men fremdeles umiddelbart fengende - det føles i det hele som om Snøskred har noe tidløst risset inn i rillene.

Siden 2012 har Snøskred fått 2 nye medlemmer og mistet 3 andre, alt i udramatiske vendinger, men det har definitivt hatt en innvirkning på hvordan Snøskred låter i dag.

Trommeslager Kyrre Laastad om singelen: «Puzzle er ein enkel sang i ein kompleks verden. Melodien og teksten er uskyldig, mens gitarar sklir uvørent rundt dei. Den var den siste sangen me spelte inn, og kom til på eit tidspunkt der mange av elementa som plata består av allerede var på plass: Fripp-gitarar, trommemaskiner med ekko, viola-lyden på ein Arp Omni. Det heile var nesten for enkelt.»Debutalbumet «Whiteout» (2012) fikk gode kritikker da det kom ut, både i nasjonal og internasjonal presse. Anerkjente nettsteder som Mojo Magazine og Brooklyn Vegan listet Snøskred opp blant sine favoritter etter by:Larm samme år.