Torkelsen er en norsk produsent influert av artister som Röyksopp og RJD2. Påvirkninger som kanskje ikke gir mening når du hører musikken hans, men som har sendt ham på en musikalsk reise med et par singler og beat tapes. I tillegg har han gitt ut to kritikerroste album og hans sound blir ofte sammenlignet med Four Tet, Gold Panda og Flying Lotus.

Hans selvtitulerte debut var en veldig kontrollert og finpusset affære, som rørte ved alle hans inspirasjonskilder, samtidig som han tilførte en popsensibilitet til sin produksjon. Hans andre album Sattellittskygge er en kompromissløs og progressiv utgivelse hvor han skapte et enormt og intenst, sonisk landskap.

Med den nye singelen går han litt tilbake til sine elegante popsensibilitet, samtidig som han beholder kompleksiteten fra sitt andre album. Det låter noe mer tilbakeholdent, men fortsatt veldig intenst og følelsesmessig.

Utgivelsen var ment å være en EP, men dessverre krasjet harddisken til Torkelsen, og han mistet alt, bortsett fra to tidlige mikser som ingen har hørt, og Walter i mp3-format. Selv om disse ikke var ferdig mikset, var sporene var så bra at de måtte gis ut, og det tok ikke lang til før Torkelsen ba Kenneth Ishak om å beefe opp lyden litt i hans studio før sporene ble sendt til Antony Ryan (Morr Music`s Isan) for endelig mastring. Og som du hører, ble resultatet fabelaktig.