Maribel slipper sitt tredje album 'Dirty/Clean' i oktober via det nye norske labelet Su Tissue, som også nylig ga ut Jenny Hval. I arbeidet med platen har Maribel latt seg inspirere av hip-hop produsenter som Flying Lotus og Madlib, samt Dean Blunt og tidligere Ariel Pink, og jobbet mye med loops og manipulering av opptak. Ut fra denne prosessen har det sprunget ut et knippe pop-låter, hvor melodiene like gjerne henter inspirasjon fra bossa nova dronningen Astrud Gilberto som Sade eller Broadcast.

'Dirty/Clean' føles som en mixtape; nostalgien de hjemmesnekra mixene skaper, det drømmende, litt lo-fi, trippy cut n´paste-aktige estetikken med skeive og sløve rytmer, som en kassett som har ligget litt for lenge i solen. Nå deler de singelen «Said Your Name» hvor de har med seg Carmen Villain på vokal.Maribel er Pål Espen Kapelrud, Rebekka Markstein og som nytt medlem Eirik Asker Pettersen. Med seg på albumet har de gjesteopptredener fra venner Carmen Villain (Smalltown Supersound) og up-and-coming studiokunstner Ådne Meisfjord sitt nye prosjekt Tropical Contact High (120 Days, Serena-Maneesh).

Den 11. oktober spiller Maribel på Crossroads i Oslo, sammen med U.S. Girls.

"Diry/Clean føltes egentlig som resultatet av en rekke øyeblikk, både enkeltspor og albumet som en helhet. Jeg husker ikke så mange detaljer, bare denne følelsen at man er i en slags flyt, i en strøm som man ikke ønsker å kontrollere men bare gir seg hen i og prøver å holde tritt med, sier Pål Espen om albumet.

Foto: Tove Giskeødegård