Rockefeller har 30-årsjubileum i 2016, og feirer dette med et stort jubileumsprogram fra 19. februar til 19. mars 2016.

Så langt har navn som Hozier, Midnight Choir og Satyricon blitt sluppet, og i dag ble tre nye navn bekreftet, nemlig Skambankt, Imperial State Electric og Ezra Furman.

John DEE - Torsdag 25. februar

IMPERIAL STATE ELECTRIC (S)

Imperial State Electric er bandet Nicke Andersson dannet etter oppløsningen av scandirock-legendene The Hellacopters, og som han fronter sammen med Dolf de Borst fra like legendariske The Datsuns! Bandet, som kompletteres av Tobias Egge og Tomas Eriksson, har levert fire album som demonstrerer både en rock-kjærlighet, en spilleglede og en gnist som gjør samtlige utgivelser til en fryd for øret, hjertet og rockefoten! Kombinasjonen av oppsiktsvekkende bra låtskriving og et digert, svulmende og pulserende... hjerte for rock gjør ISE til det perfekte band for alle som elsker klassisk testosteronfylt RAWK med like stor vekt på beintøffe riff, kjærlige referanser og latterlig catchy hooks og refrenger. Albumet ”Honk Machine” er ute nå!
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.
John DEE - Mandag 29. februar

Øya Open:
EZRA FURMAN (US)


I samarbeid med Øyafestivalen og Goldstar Music er vi stolte av å presentere Ezra Furman på John DEE! Ezra Furman har blitt sammenlignet med storheter som David Bowie, Richard Hell, Jonathan Richman og Sufjan Stevens. Eksentrisk, energisk og elektrisk er nøkkelord. 29 år gamle Ezra ga ut sitt første soloalbum “The Year of No Returning” i 2012, etter å ha fått finansiert det via Kickstarter. I sommer ble han for første gang gitt ut i Europa, takket være det flotte labelet Bella Union. Anmelderstanden ble nærmest unisont begeistret for “Perpetual Motion People”, som albumet heter. På tre små år har Ezra Furman gått fra å be om penger på nett, til å bli hyllet av verdenspressen for sitt unike uttrykk. 22. mai var The Guardian-skribenten Michael Hann tilstede på konserten til Ezra Furman i London, og konstanterte “Ezra Furman is the most compelling live act you can see right now”. Dette er vi helt enige i, og vi kan nærmest ikke vente til å se Ezra Furman og bandet hans The Boyfriends på John DEE 29. februar!
Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.
John DEE - Lørdag 19. mars

SKAMBANKT

spiller ”Skambankt” + the greats
Skambankt tilhører elitedivisjonen av norsk rock. Denne posisjonen har de erobret gjennom fem sterke album, med store rockelåter som ”O dessverre”, ”Mantra” og "Voodoo", og en årrekke med høyoktan livejobbing i inn- og utland. De har overbevist på Roskilde og Øya, og spilt med AC/DC på Valle Hovin. I fjor slapp de femteplaten "Sirene", som fikk 8/10 av Musikknyheter og 15 femmere i blant annet Dagsavisen og Dagbladet: "Skambra Skambankt"! Skambankt har et hav fantastiske konserter bak seg på våre scener, og vi er uhyre stolte over å få de tilbake under Rockefellers 30-årsjubileum. Etter å ha spilt på Rockefeller i en årrekke, vil Skambankt denne gangen gjøre en eksklusiv konsert på mer intime John DEE - nesten på dagen 10 år etter forrige John DEE-konsert! For å gjøre kvelden ekstra spesiell skal de spille sitt selvtitlulerte debutalbum fra 2004 i sin helhet, i tillegg til alle hits'a! For en kveld dette kommer til å bli!
Bill. kr. 295,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter i salg fredag 25. september kl. 09.00.