48 år etter den spede begynnelsen har Black Sabbath vokst seg fra Birminghams gater til å ende opp som det største og mest innflytelsesrike bandet innen hard rock og heavy metal noensinne, og ett av de mest betydningsfulle i musikkhistorien generelt. Med Ozzy Osbourne, den galeste mannen i rock i spissen, kommer legendene til Fredriksten Festning og Tons of Rock i juni 2016.

Tons of Rock har på bare to år blitt en ekstremt populær og velrennomert festival både blant publikum og artister, og denne æren vil vi takke for ved å gjøre Tons of Rock 2016 til det største og beste arrangementet for rock og metal i Norge noensinne! Det er i våre øyne og ører ingen mer selvfølgelig måte å gjøre dette på enn å starte med å annonsere bandet som startet heavy metal, og som har gitt ut klassikere som Iron Man, Paranoid, og War Pigs, klassikere som ingen hardrockfan har unngått.

Siden sine første besøk i Oslo, Bergen, og Sandnes i 1971(!) har den engelske kvartetten gjennomgått opp- og nedturer, både hjemme og ute, og etter et langt liv på veien har nå gitarist og grunnlegger Tony Iommi meddelt at dette blir aller siste runde for Black Sabbath. Derfor heter også turnen; ‘The End’.

Ozzy Osbourne er kanskje like kjent for den yngre generasjonen som faren i The Osbournes, MTVs suksessfamilie som vi alle har lært å elske i all sin dysfunksjonalitet og galskap. For de som vokste opp på åttitallet er han kjent som sjokkrockeren som man påsto bet hodet både av kyllinger og flaggermus på scenen.

Nå er altså Ozzy, sammen med Iommi og bassist Geezer Butler, på vei tilbake til Norge for å ta et siste farvel på vegne av Black Sabbath, tungrockens ubestridte gudfedre!

”Å kunne annonsere Black Sabbath til Tons of Rock er ubeskrivelig stort. Når dette i tillegg er avskjedsturneen til gudfedrene av hard rock & heavy metal, så får man gåsehud av å tenke at dette skal skje i de spektakulære omgivelsene på Fredriksten festning i Halden. Snart 50 år etter de åpnet karrieren sin med et at tidene mest ikoniske gitarriff, skal de nå ut på siste reis. Dette blir definitivt en kveld for historiebøkene.” - Jarle Kvåle, bookingansvarlig, Tons of Rock.