Foto: Kristine Kroder Schille


21. august 2015 kom Vidar Vang sitt syvende album, «Vårres egen lille krig». Albumet er produsert av Cato «Salsa» Thomassen og Vidar selv. Lørdag 10. oktober gjester han Parkteateret i Oslo.

Dette er første gang på fem år at han spiller med fullt band.

Etter strålende kritikker for sin forrige utgivelse, «Sidewalk Silhouettes» (2012), tar Vidar nå en ny vending. «Vårres egen lille krig» er hans første utgivelse med norske tekster:

«Tekstene har alltid vært viktige for meg, og jeg er veldig fornøyd med de sangene jeg har skrevet på engelsk. Nå ville jeg forsøke å skrive noe som var enda tettere på livet, og enda mer presist. Jeg har snakket norsk hver dag i snart 40 år nå. Det er det språket jeg uttrykker meg mest nyansert og nøyaktig på».

Nyanser og presisjon er ekstra viktig for Vidar denne gangen, siden han går løs på store temaer:

«Jeg så et intervju med Kjell Askildsen på NRK, der han på spørsmål om tematikken i forfatterskapet sitt sa at: «Der er ingen annen problematikk enn den evige menneskelige problematikken: Hvordan kan vi for helvete klare å leve sammen?». Det summerer egentlig opp hva «Vårres egen lille krig» handler om. Hvordan klarer vi å leve sammen, som kjærester og ektefeller, som fedre og mødre, som sønner og døtre, som venner? Hvordan, og hvorfor, holder vi det gående, i gode og onde dager? Ja, folkene på plata kriger, med seg selv og mot hverandre. Men de kriger også for hverandre. For noe stort og viktig. Jeg ser derfor på «Vårres egen lille krig» også som en romantisk plate. Om folk som tror på, og sloss for noe. Folk som ikke gir opp».Du kan vinne en vinylplate og billetter til deg selv og en venn ved å svare på følgende spørsmål:

Hva heter debutalbumet til Vidar Vang, og i hvilket år ble det gitt ut?