Röyksopp har lenge sittet på den norske elektronikatronen. Sommeren 2015 var en eneste stormvind av festivalkonserter og journalister over hele landet rullet terningene sine til seksere. Nå setter duoen kronen på verket med konsert i Oslo Spektrum andre helgen i desember. I Oslo teamer bandet også opp med den norske produsenten og artisten Todd Terje.

Röyksopp selv gleder seg enormt til de to konsertene:

–2015 har vært et bra år for oss; glade feststemte og lydhøre mennesker har tatt imot oss overalt vi har opptrådt. I en blanding av takknemlighet og lykkerus tenker vi at det er på sin plass å avrunde året med en stor fest i Stavanger og Oslo! I Oslo Spektrum har vi også teamet oss opp med den fantastiske Todd Terje, og sammen vil vi by på en helaften med elegante beats, smektende harmonier og der tilhørende eufori. Vi vil også gi det hele et tilsnitt av jul, og vi har en intensjon om å utsmykke toalettene med marsipan, rosiner og gløgg. Vi håper å kunne dele ut fire nek, som publikum fritt kan disponere under konserten. Det vil også bli gitt mulighet til å fotografere rosinene, uttaler Svein Berge.

– Röyksopp er en av Norges største musikkeksporter over 15 år, og vi gleder oss til å tilrettelegge for ikke bare én, men to maktdemonstrasjoner av et show for dem i desember. For ikke å snakke om at det er på tide at de får vist publikummet i både Oslo og Stavanger hvordan en konsert egentlig skal se ut, sier ansvarlig arrangør i Friction AS, Mark Vaughan.

Festivaloppsettet til Röyksopp i sommer har blitt skrytt opp i skyene og blitt omtalt som både spektakulært, forførende og overdådig. Det loves igjen elektrisk atmosfære og ingen midler vil bli spart i planene på å bygge et scenografiske mesterverk. Todd Terje, Norges kanskje fremste artist og produsent innenfor såkalt ”Oslo-disco” og elektronisk dansemusikk blir også med under konserten i Oslo Spektrum, som Röyksopps spesielt inviterte gjest. Artistgjest i Stavanger vil bli avslørt på et senere tidspunkt.Billetter til Oslo Spektrum kommer for salg 8. Oktober kl. 10:00
Billetter til DnB Arena i Stavanger kommer for salg 13. oktober kl. 09:00

foto: Stian Andersen