Foto: Anthony HuusGull kommer i mange karat, men sjeldent like edelt som Band of Golds selvtitulerte debutalbum. For det som begynte som en bunke hjemmesnekrede demo-låter spilt inn av vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist Nina Elisabeth Mortvedt foreligger nå som en forgyllet helhet. I samarbeid med duoens andre halvdel, musiker og produsent Nikolai Hængsle Eilertsen, har «Band of Gold» blitt et tidløst album, fullt av musikalske detaljer, genuin låtskriverkunst og utforskertrang. Et album spekket med ambisiøs popmusikk, slik god og nytenkende popmusikk er ment å høres ut i 2015.

Band of Gold er en plate der man har brukt lang tid i studio. Nina og Nikolai har vært arkitektene som har hentet inn musikere som har kunnet foredle deres felles musikalske tanker fremfor å fargelegge musikken.

Olaf Olsen (Todd Terje, Bigbang), Tomas Pettersen (King Midas) og Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Møster!) har traktert trommene, mens Dungen-gitarist Reine Fiske har bidratt som både gitarist og bassist. Ulike keyboards har blitt spilt av Morten Qvenild (In The Country) og David Wallumrød, mens Lars Horntveth (Jaga Jazzist) har skrevet arrangementer for blåsere han selv fremfører med Ketil Vestrum Einarsen og Erik Johannesen. På avslutningssporet «For You» bidrar også Martin Hagfors på vokal. Men først og fremst er dette Nina og Nikolais verk. Elektroniske og akustiske lyder blandes på nye og spennende måter og danner et varmt og organisk lydbilde rundt Ninas karakteristiske vokal.Du kan vinne billetter til deg og en venn til Band of Gold på Parkteatret 20. oktober ved å svare på følgende spørsmål:

Hvilke andre band forbinder du med Nikolai Hængsle Eilertsen?