Det er duket for en spesiell kveld på Sentrum Scene når vi inviterer til en helaften med Suede – både på live og på lerret.

Når Suede slipper sitt syvende studioalbum Night Thoughts den 22. januar akkompagneres det nemlig av bandets første spillefilm, regissert av den anerkjente fotografen Roger Sargent.

Den 2. februar kommer bandet til Oslo, og ærverdige Sentrum Scene, som inntil 1988 huset den legendariske rockekinoen Sentrum Kino, hvor blant annet Rock Around The Clock ble vist i 1956.

Suede vil spille sitt nye album Night Thought i sin helhet med nevnte film som backdrop. Dette er norgespremieren på filmen, som følges opp med en konsert fra det legendariske brit-pop bandet.

2015 har vært et godt år for Suede, som i februar mottok den prestisjefylte NME Godlike Genius-prisen, så vel som å levere en strålende konsert som headliner på Glastonburyfestivalen.
Den første singelen fra albumet ”Outsiders” beviser også, i følge NME, at suksessen med det forrige albumet Bloodlines ikke var noen tilfeldighet, og at ”Night Thoughts” definitivt er noe å se fram til.

Suede bemerket seg stort på nittitallet etter å ha utgitt sitt selvtitulerte debutalbum og fulgte opp med albumet ”Dog Man Star” og ”Coming Up”. Bandet etablerte seg til å være en av de største og viktigste rockebandene helt frem til de skilte lag i 2003. Innen den tid hadde de bl.a. spilte på Rockefeller, Oslo Spektrum, samt en eksklusiv opptreden på Café Mono i Oslo der det kun var inviterte som fikk lov til å overvære konserten.

I 2010 begynte bandet å spille sammen igjen og turnerte verden rundt. De siste årene har de spilt på store internasjonale festivaler som Glastonbury i England til Coachella i USA til Parkenfestivalen i Bodø i 2011.

I 2013 ga de ut albumet ”Bloodsports” som var deres første album på 11 år. 22. januar følger de opp med nevnte Night Thoughts. Night Thoughts er produsert av bandets trofaste samarbeidspartner Ed Buller, og ble spilt inn i SARM Studios i London og i ICP i Brussel.