I går kveld ble det offentliggjort at Elton John skal spille i Trondheim neste sommer, nærmere bestemt 1. juli på Sverresborg Arena, og i dag ble det klart at briten også tar turen innom Ålesund og Color Line Stadion når han først er i landet. Elton John vil opptre i Ålesund torsdag 30. juni. Billetter til begge konsertene blir lagt ut til salg fra fredag 30. oktober klokka ni.

Elton John vil gi ut ny plate 5. februar neste år og det vil være hans 33. studioalbum i rekken. Den nye platen har fått tittelen Wonderful Crazy Nights og er blitt produsert av ham selv og T-Bone Burnett. Platen vil inneholde 10 nye låter og med seg på platen har Elton John fått med seg trommis Nigel Olsson, som var en del av Eltons originaltrio fra starten av, gitarist Davey Johnstone, som Elton John allerede samarbeidet med tilbake i 1971, samt bassist Matt Bissonette, Kim Bullard på keyboard og John Mahon på perkusjon. Første singel er Looking Up og den har nylig blitt sluppet.

Dette er hva de forskjellige arenaene har å si om sine slipp:

Momentium og Color Line Stadion
Aldri før har det blitt arrangert en konsert av dette formatet i Møre og Romsdal og det forventes fullsatt stadion når den folkekjære superstjernen kommer på besøk. I løpet av sine 45 år som artist har Elton John bygget opp en karriere som er vanskelig, å overgå. Med over en kvart milliard solgte album og utallige priser, inkludert 6 Grammys, er det umulig å fornekte slagkraften han har hatt i musikkindustrien og for generasjoner av musikere og musikkelskere.

Gjennom sin karriere har Elton John hatt over femti nummer én hits, blitt innviet i Rock And Roll Hall Of Fame, blitt adlet og rangert som den største mannlige artisten i verden av prestisjetunge Billbord Magazine. Vi husker alle den tårefulle versjonen av «Candle In The Wind» som Elton John fremførte i begravelsen til Prinsesse Diana, en låt som per i dag, med sine 33 millioner solgte kopier, er den mest solgte singelen i historien.

Elton John har alltid levert spektakulære show, og han legger hjerte og sjel i hver eneste konsert. Han turnérer fortsatt verden over og det er stolte arrangører som nå kan annonsere at Elton John besøker Ålesund med fullt band som en del av sin "Wonderful Crazy Night Tour". Det er 10 år siden det sist ble arrangert en stadionkonsert i Ålesund.

- Vi har jobbet med å få Elton John til Sunnmøre i mange år, og vi måtte klype oss selv i armen da det ble gitt klarsignal fra managementet om at han vil ta turen til Ålesund i 2016. Dette blir det største vi har arrangert noen gang og den aller største konserten gjennom tidene i vår del av landet, sier Ante Giskeødegård hos arrangøren Momentium.

Sverresborg Arena
1. juli spiller en av de største og mest populære artister i popmusikkens historie i utendørsarenaen på Trøndelag Folkemuseum. Elton John vil selvsagt ha med seg sitt flygel, men også fullt band på dette Trondheimsbesøket!

Elton John har spilt i Trondheim én gang før, på torget på tampen av 90-tallet, men da helt alene med sitt flygel. Låtene får et annet trøkk når de formidles med hans faste band, dels med medlemmer som har vært med helt siden hans virkelige storhetstid på starten og midten av 70-tallet.Denne konstellasjonen besøkte Bergen i sommer, og anmelderne var begeistret. Det var ikke mye å utsette på repertoarets allsangpotensiale.

Slik var låtlisten:
Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding / Bennie And The Jets/ Candle In The Wind / All The Girls Love Alice / Levon / Tiny Dancer / Believe / Daniel / Philadelphia Freedom / Goodbye Yellow Brick Road / Rocket Man / Hey Ahab / I Guess That's Why They Call It The Blues / Your Song / Burn Down The Mission / Sad Songs / Sorry Seems To Be The Hardest Word / Don't Let The Sun Go Down On Me/ The Bitch Is Back / I'm Still Standing / Your Sister Can't Twist / Saturday Night's Alright For Fighting / Crocodile Rock.

Repertoaret vil sannsynligvis bli ganske likt også neste sommer, men da dukker det kanskje også opp et par låter fra hans nye album som utgis neste uke. T-Bone Burnette har produsert «Wonderful Crazy Nights». Den første singlen, pianorockeren «Looking Up» som akkurat er utgitt, er Elton John på sitt mest energiske!