Vi har lenge ventet på å høre noe nytt fra Red Hot Chili Peppers. Ryktene om at de har begynt å spille sammen igjen har versert en stund, og vi er utrolig glade for at de viser seg å stemme, sier programsjef Anders Wahrén i Roskilde Festival.

Red Hot Chili Peppers er kjent for banebrytende sjangermiks av funk, rock og hip hop, og står bak hits som Give it Away, Scar Tisse, Under the Bridge og Californication. For øyeblikket er bandet i full gang med innspillingen av sitt 11. studioalbum, som gis ut i 2016. Platen blir deres første utgivelse siden I’m With You fra 2011, og produseres av selveste Danger Mouse.

-Forventingene til deres nye materiale er skyhøyt, og vi ser frem til en rødglødene energifest på den Orange Scene til sommeren, fortsetter Wahrén.

Red Hot Chili Peppers er berømt for sine løsslupne og energiske liveshow. Bandet har solgt over 80 millioner plater på verdensbasis, har vunnet seks Grammy-priser og er innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

Det er forventet at rundt 175 artister kommer til å opptre på neste års Roskilde Festival. Så langt i høst har Roskilde offentliggjort Action Bronson, Mac Demarco og Courtney Barnett. I tillegg er Cattle Decapitation (US), Colin Stetson & Sarah Neufeld(CA), Ho99o9 (US), Kuedo (DE), Qwanqwa (ET), Sleaford Mods (UK) og Sturgill Simpson (US) bekreftet. Nå kan også Red Hot Chili Peppers føyes til lista. Tidligere har Red Hot Chili Peppers spilt på Roskilde Festival i 1996, 2002 og 2007.

Roskilde Festival er Nord-Europas største kultur- og musikkfestival og har eksistert siden 1971. Roskilde Festival 2016 arrangeres 25. juni til 2. juli. Festivalen driftes av frivillige ildsjeler og er 100 % non-profitt.Billetter til Roskilde Festival 2016 er i salg fra den 17. november.

Foto: Ellen von Unwerth