Lars Vaular, Yelawolf (USA), Wolf Alice (UK), Great News, Model Aeroplanes (UK) og Blackfoot Gypsies (USA) er de første artistene som blir offentliggjort til Bergenfest 2016, som finner sted i perioden onsdag 15. Til lørdag 18. Juni på Bergenhus Festningsområde, midt i Bergens historiske sentrum ytterst på Bryggen.

I lys av de fryktelige terroraksjonene den siste tiden der publikum i et konsertlokale i Paris ble hardest rammet, er det viktigere enn noen gang å fokusere på konserter og festivaler som viktige arenaer for fellesskap og samhold, skriver Bergenfest på sine nettsider.

Festivalen fortsetter:

Lars Vaular er vi stolte av i Bergen. Med rette. Han er en av landets viktigste og største artister. Det er helt naturlig å ha Lars på plakaten til neste års festival, helt enkelt. Yelawolf har levert et par legendariske konserter i Bergen – ikke minst hans konsert på festivalen i 2014 står som ett av våre desiderte høydepunkt. Det er med stor glede vi ønsker denne fantastiske artisten tilbake til Bergenfest.

Wolf Alice er fra England og opplever en voldsom interesse fra en kresen musikkpresse både i hjemlandet og i USA. De figurerer blant annet på Rolling Stone Magazine sin liste over artister som de tror vil få sitt store gjennombrudd i 2016.

Great News er fra Bergen og dét bandet alle tror vil markere seg sterkt i tiden som kommer. Vi er blant dem som har stor tro på bandet.
Model Aeroplanes er noen unge gutter fra Glasgow, har fått platekontrakt med legendariske Island Records, og er i løpet av kort tid blitt en stor attraksjon på britiske konsertscener.

Blackfoot Gypsies fra Nashville er ikke rock, det er ikke country, heller ikke blues, ikke soul, ikke funk, men samtidig er de alt dette, pluss litt ekstra av alt. Sjelfull og skitten rock. Et perfekt festivalband, med andre ord!

I tiden fremover vil det dryppe jevnlig med nye artister til Bergenfest 2016. Vi har mye spennende å by på, og er overbeviste om at kommende festivalutgave nok en gang blir en fin kombo av nye og mer etablerte artister som skal sørge for å gi store konsertopplevelser for vårt publikum, lover festivalen.bergenfest.no