Maya, eller M.I.A, har aldri lagt skjul på sin skepsis til kapitalisme og krig. Singelen Borders er enda et bevis på dette da timingen ikke kunne ha vært bedre. Midt under flyktningkrisen og terror-angrepet i Frankrike, roper M.I.A enda en gang ut.

The world I talked about ten years ago is still the same. That’s why it’s hard for me to say it again on a new LP. Can you just play the old one?” skriver M.I.A på twitter, som kom ut med sin første plate, Arular, for 10 år siden. Historien gjentar seg selv og den tamilske rapperen har fått nok. Internettet eksploderer over M.I.A’s provoserende budskap, for Borders er en shoutout til verdens politikere og borgere. Som tittelen hinter til, er grensene bare streker som menneskene har tegnet opp selv: "Borders, what’s up with that?”. M.I.A er verdensborger og minder oss alle på hvilke verdier som er viktige.

For 2 uker siden la M.I.A ut en video med sangene Swords og Warriors, for å tease hennes kommende LP Matahdatah, som man fortsatt ikke vet når kommer ut. En av de få tingene man vet om rapperens femte album, er at selveste Skrillex er med på prosjektet.

Hør singelen her: M.I.A. - Borders.mp3