El Caco sitter og ruger på ei skive som skal komme ut 15. januar, og første sprekk i eggeskallet er en singel titulert ‘Ambivalent’. Låta er et kraftfullt eksempel på El Cacos musikalske retorikk, hvor en deilig blanding av grunge og stonerrock oppstår.

El Cacos forrige utgivelse, Hatred, Love & Diagrams, høstet gode anmeldelser. Et gjennomgående tema var da bandets evne til å koke opp gamle rocketriks til ferske, moderne uttrykk, noe som definitivt kommer til liv i deres nye singel. Du hører låta først her på Musikknyheter.no:Låta er ute digitalt onsdag 25. november.

El Cacos kommende album har fått tittelen "7", og slippes 15. januar.

Om skiva forteller gruppa at: ”Dette er ei plate som vil ta deg igjennom et eklektisk landskap og gi deg en sult du ikke har følt på ei stund,” med en rungende selvtillit, noe som står i stil med musikkens konstaterende og friske estetikk."

Innspillingen av skiva ble gjort i Bergen i Earshot Studios mikset av Herbrand Larsen (Enslaved) med live-akkompagnement for å gi en ekstra autentisk undertone, ’alt for å gjøre miksen så nærten liveopptreden som mulig’, utdyper bandet. Albumet består av 8 låter, hvorav bandets aller første instrumental-låt noensinne er inkludert. Noen av låtene på ”7” er steintung rock’n roll, mens andre lener seg litt mer inn mot litt tyngre materie.

Tracklist:

1. Curious
2. Sickness
3. Ambivalent
4. Reach Out
5. The Silver Light
6. In Limbo
7. In Space All Huge Beasts Just Seem Tiny
8. Those Possessed

 photo ElCaco_zps29vggidu.jpg

Foto: Jørn Veberg


www.elcaco.com
Facebook
Twitter