M83 spiller for første gang på Øya, onsdag 10. august. Dagsbilletter og ukespass er i salg.

M83 (FR)
M83 ble danna på den franske sørkysten rett etter tusenårsskiftet. Deres egen variant av svevende drømmepop ble i løpet av få år lagt merke til utenfor landets grenser, i første omgang på grunn av andrealbumet Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts. Etter at den andre grunnleggeren forlot M83 etter to album, har det i all hovedsak vært Anthony Gonzalez sitt prosjekt. M83s atmosfæriske, elektroniske pop kan være vanskelig å beskrive med få ord, men sammenligninger med synthpop, ambient og new wave har forekommet ofte.

Det kommersielle gjennombruddet kom i 2011, da Hurry Up, We’re Dreaming ble nominert til Grammy, og gikk inn på listene i flere store land. Den gjorde det også godt i Norge. Singelen Midnight City hjalp et mye større publikum å bli oppmerksomme på M83.

I tillegg til egen musikk har de remiksa blant andre Depeche Mode, Goldfrapp og Bloc Party. De har turnert med giganter som Killers, Kings Of Leon og tidligere nevnte Depeche Mode. Siden forrige ordinære album, har M83 rukket å lage to soundtrack, til filmene Oblivion og You And The Night. Nå er det bare å glede seg til ny musikk i 2016, og konsert i Tøyenparken.

M83 på Sentrum Scene