Weiland var for tiden på turné med sitt nåværende band, The Wildabouts. Han ble funnet død på turnèbussen i Bloomington, Minnesota, dette bekrefter hans manager til Rolling Stone Magazine. Dødsårsaken skal være et hjerteinfarkt. Politiet fant kokain i bussen og bandets bassist, Tommy Black, ble arrestert for besittelse av kokain.

Scott Weiland grunnla Stone Temple Pilots i 1985 sammen med Robert DeLeo etter at de møttes på en Black Flag konsert i Long Beach, California. Stone Temple Pilots blir regnet for å være en viktig del av grungebølgen på 1990-tallet.

Debutalbumet Core fra 1992 solgte til åtte ganger platina i USA, og inneholder låter som "Sex Type Thing", "Plush", "Creep", og "Wicked Garden". Oppfølgerplata «Purple» var også en stor suksess, og debuterte på toppen av de amerikanske albumsalgslistene da den ble utgitt i 1994. Bandet ga ut seks album.

Fra 2003 var Weiland vokalist i Velvet Revolver, med Slash, Matt Sorum og Duff McKagan fra Guns n' Roses. Velvet Revolver spilte blant annet på Øyafestivalen i 2004.

Avlyste Quart