Roskilde kan i dag offentliggjøre at både rockeikonet PJ Harvey og humorrockerne i Tenacious D spiller på den Orange Scene neste sommer.

Det er 200 dager til publikum igjen kan samles for å feire musikken og fellesskapet, men Roskilde Festival 2016 begynner nå å ta form. Fra før har festivalen offentliggjort artister som Aurora, Red Hot Chili Peppers, New Order, Wiz Khalifa og Vince Stapels, og i dag kunne de føye til PJ Harvey, Tenacious D og det lovende danske bandet Blaue Blume på festivalplakaten.

Rockegudinne og selverklærte rockeguder

Rockeikonet PJ Harvey hadde kjempesuksess med konseptalbumet Let England Shake som kom i 2011, og neste år er hun igjen albumaktuell.

- Det har gått fem år siden PJ Harvey spilte på Roskilde Festival, og vi har fulgt nøye med på når hun skulle komme med nytt materiale. For hver nye utgivelse har hun for vane å eksperimentere med formater og uttrykk, og vi er sikre på at hun igjen vil overraske og glede fansen denne gangen, sier programsjef Anders Wahrén.

De selverklærte rockegudene Jack Black og Kyle Gass i Tenacious D har spilt for fulle hus i både Norge og Danmark. Med sin blanding av humor, teatralsk rock ‘n’ roll, sprø innfall og deres høyrøstede hyllest til hardrockens største myter og klisjeer, er Jack Black og Kyle Gass nå klare for å levere en vanvittig fest på den Orange Scene.

- Tenacious D er at av navnene som rockefansen på Roskilde lenge har etterlyst og endelig kan vi innfri kravet. Bandet har nå gått fra å ha kultstatus til å bli et hovednavn og vi gleder oss til en uforglemmelig kveld fylt med galskap, kjærlighet og allsang, forteller Wahrén.