år ble britiske Foals klare for Øya 2016. I dag legger vi til et par aktuelle norsk navn. Både Band Of Gold og Erlend Ropstad har gitt ut meget sterke album i høst. I august kommer begge til Tøyenparken for å imponere i grønne omgivelser.

ERLEND ROPSTAD
I november ga Erlend Ropstad ut sitt sterkeste album til nå, kalt Det Beste Vi Får Til. Etter noen utgivelser på engelsk, tok han i bruk sin egen sørlansdialekt i 2013. Han har blitt en av landets mest særegna låtskrivere og artister, og får stadig et større publikum. Ropstad lager urolige viser, som lett beveger lytteren. Med tanke på hans høye utgivelsesfrekvens, er det grunn til å forvente mange nye Ropstad-favoritter de neste åra. Han ramser sjøl opp uttrykk som folk, pop, rock, indie og country, og et eller annet sted midt imellom alt dette finner man lyden av Erlend Ropstad.

Dagsavisen beskriver Ropstads musikk godt i sin anmeldelse av Det Beste Vi Får Til: - Erlend Ropstad var en stund antatt å være nok en ung mann med kassegitar. Han ble nominert i viseklassen til Spellemannprisen og sånt. «Det beste vi får til» er noe helt annet. Og dessuten litt av hvert. Her er skurrende pop, pianoballader, og noen sanger med mørke synthstemninger som forsterker den fortettede stemningen.
BAND OF GOLD
Band Of Gold har vært en av høstens fineste popoverraskelser. Bak navnet finner man Nina Elisabeth Mortvedt og den alltid like aktive Nikolai Hængsle Eilertsen. Sistnevnte har vært involvert i en mengde musikkprosjekter og band, hvor de mest kjente er BigBang, The National Bank og Elephant9. Band Of Gold imponerer med upåklagelig pophåndverk og solid låtskriving på sitt debutalbum. I tillegg er de et solid og herlig liveband.

Om skiva skreiv Aftenposten at den inneholdt «et fargesprakende dypdykk i noe av det ypperste og beste popkunsten har å oppdrive».

Bergens Tidende ga sekser på terningen: - Å høre Band of Golds første plate og følge med på deres første steg inn i rampelyset, er en opplevelse. Denne er rett og slett så solid som kun et prestisjeprosjekt kan være.

Albumet har en imponerende liste med bidragsytere, med blant andre Kenneth Kapstad, Olaf Olsen, Martin Hagfors, Morten Qvenild, David Wallumrød, Lars Horntveth og Reine Fiske. På Øya vil sistnevnte være med på gitar. Nå gleder vi oss til at låtene skal gli utover en sommervarm park.
BEKREFTA ARTISTER TIL ØYAFESTIVALEN 2016 – flere offentliggjøres snart
ANE BRUN / AURORA / BIOSPHERE / FOALS (UK) / LUSH (UK) / M83 (FR) / BAND OF GOLD / BEACH SLANG (US) / ELECTRIC EYE / FRØKEDAL & FAMILIEN / NEUROSIS (US) / OKAY KAYA / ERLEND ROPSTAD

Foto Band of Gold: Anthony Huus