Den 28. og 29. juni, 2016 er det klart for jubileumsutgaven av Quartfestivalen, en siste feiring av festivalen som i mange år var den største av sitt slag. I dag kan Quart25 lette på sløret og offentliggjøre første artist. Britiske Underworld har besøkt Kristiansand to ganger tidligere (i 1994 og 1996) og avslutter i Bendiksbukta onsdag 29. juni. I følge bookingansvarlig Toffen Gunnufsen er Underworld et navn som kom tidlig opp da det ble klart for jubileumsfestival:

– Underworld er veldig representative for den elektroniske klubbmusikken som var så sentral i oppstartsfasen til Quart. Bandet leverte to euforiske opplevelser i Teltet i Tresse, og har klart å holde koken i årene etterpå. Bookingmessig prøver vi å få fatt i artister som representerer essensen av Quart. Underworld fyller de kravene på alle måter, sier Gunnufsen.

Underworld fikk sitt definitive gjennombrudd samme året som de besøkte Quart i 1996. Med låta “Born Slippy”, som også spilte en sentral del i filmen Trainspotting, fikk verden for alvor opp øyene for den engelske trioen. Underworld ble grunnlagt i 1987 og har hele tiden hatt et stort og dedikert publikum blant fans av elektronisk musikk. Under åpningseremonien til OL i London i 2012 var Underworld valgt ut til å ha det musikalske ansvaret, og et helt nytt album er ventet ute tidlig neste år.

Nyheten om Quart25 har så langt gitt stor respons. Det er allerede tydelig at det er mange som tar turen til Odderøya neste sommer:

– Vi er glade og ydmyke i forhold til den enorme interessen publikum fra hele landet har vist oss så langt. Quart25 ligger an til å bli en kjempefest, sier Gunnufsen.

Quartfestivalen ble for første gang arrangert i 1991 under navnet Quadradurmusivalen. Den vokste seg raskt til å bli landes største musikkfestival. Med artister som David Bowie, Coldplay, Kanye West, Foo Fighters, Daft Punk, Björk, D’Angelo, Muse, Alica Keys, Green Day, Snoop Dogg og Depeche Mode øverst plakaten spilte også Quart en vesentlig rolle i å introdusere det norske publikum for en rekke sjangere og artister som siden har dominert musikkbildet.