Det er ikke uten grunn at mange anser Iggy Pop som punkens ubestridte gudfar. Hvert eneste punkband, eller punkbevegelse, har enten bevisst eller ubevisst lånt en ting eller to fra Pop og hans legendariske The Stooges. Som rock-ikon finnes det få som kan hevde seg mot Iggy Pop.

Nå kommer endelig Iggy Pop tilbake til Telegrafbukta, og vi kan forvente oss både rock-klassikere fra den historietunge Stooges-katalogen, samt en gullrekke av hits fra solokarrieren, som inkluderer «The Passenger» og «Lust For Life» for å nevne noen få. Iggy Pop har alltid vært kjent for sin energiske tilstedeværelse på scenen, og til tross for at gudfaren nærmer seg 70 år, er det lite som tyder på at han hviler på sine laurbær.

- Det er 9 år siden Iggy sist stod på en scene i Tromsø, den gang da var det kanskje det største som noensinne hadde skjedd på rock-fronten i Tromsø. Det er derfor med stor glede og stolthet at vi endelig kan presentere legenden på en nordnorsk scene igjen. Det blir ikke større en Iggy Pop!, roper en entusiastisk festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.


Lørdag 23. juli blir det også skapt musikkhistorie på Malakoff16. Da står en av rockhistoriens mest legendariske og karismatiske liveartister på scena på lille Nordfjordeid.

- Dette er tidenes Malakoffbooking og den aller største stjerna som nokon gong har vitja Malakoff. Vi gler oss enormt til å oppleve denne artisten live, seier ein strålande fornøgd festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal.Foto: Sukita