Quartfestivalen setter nok et britisk navn på jubileumsplakaten for 2016. Basement Jaxx har herjet dansegulv og konsertscener siden midten av 90-tallet og besøkte festivalen første gang i 1997. Duoen var siden tilbake i 1999, da de for alvor slo igjennom med debutalbumet Remedy. Tirsdag 28. juni blir en festaften i britisk klubbmusikks tegn på Odderøya i Kristiansand.

– Det er vanskelig å komme unna Basement Jaxx når man tenker på klubbmusikk fra milleniumsskiftet. Duoen har en enorm energi og var svært sentrale i å fornye dansemusikken mot slutten av årtusende. De pisker opp en sydlandsk stemning som passer ypperlig på festival, sier bookingansvarlig i Quartfestivalen, Toffen Gunnufsen.

Basement Jaxx begynte som et klubbkonsept i Brixton i London rundt midten av 90-tallet, og gruppen brakdebuterte med låter som “Red Alert”, "Jump N' Shout", "Bingo Bango" og "Rendez-Vu” i 1999. I 2005 var duoen, bestående av Felix Buxton og Simon Ratcliffe, toppnavnet på Glastonburyfestivalen i England. Tilsammen har Basement Jaxx gitt ut syv album og jobbet med en rekke kjente artister som Justin Timberlake, Yoko Ono og Missy Elliot. Basement Jaxx vant Grammy for beste elektroniske/dansealbum i 2004.

Basement Jaxx (DJ-set) spiller hovedscenen i Bendiksbukta på tirsdag den 28. juni, 2016. Fra før av er Underworld og Leftfield klare for Quartfestivalens jubileum.

Quartfestivalen ble for første gang arrangert i 1991 under navnet Quadradurmusivalen. Den vokste seg raskt til å bli landes største musikkfestival. Med artister som David Bowie, Coldplay, Kanye West, Foo Fighters, Daft Punk, Björk, D’Angelo, Muse, Alica Keys, Green Day, Snoop Dogg og Depeche Mode øverst plakaten spilte også Quartfestivalen en vesentlig rolle i å introdusere det norske publikum for en rekke sjangere og artister som siden har dominert musikkbildet.Foto: Jean luc brouard