TIDAL styrker satsingen på en lokal profil for sine norske brukere, og har gleden av å presentere musiker og musikkskribent Knut Schreiner som redaktør for tjenesten i Norge.

Fokuset på norsk musikk og en lokal redaksjonell profil er en viktig prioritet for musikk- og underholdningstjenesten TIDAL.

TIDAL (tidligere WiMP) har sterke norske røtter, og hovedtyngden av selskapets ansatte er plassert i Oslo. Her sitter også musikkredaksjonen, som nå styrkes ved ansettelsen av Knut Schreiner.

Schreiner har en tydelig og engasjert stemme i norsk musikkoffentlighet, og har markert seg som en profilert musikkskribent de senere årene. Som produsent og utøvende musiker i band som Turboneger, Kåre & The Cavemen og Euroboys har han dessuten opparbeidet en solid innsikt i norsk artistliv og øvrig musikkbransje. Hans nylig avsluttede mastergrad i sosiologi er basert på interessen for artistene, det digitale feltet og strømmetjenester, og gjør Schreiner svært godt egnet for den rollen han nå skal fylle.

«Jeg elsker å skrive om og formidle musikk. Å jobbe redaksjonelt hos TIDAL gir en unik mulighet til å kombinere dette med mine erfaringer fra norsk musikkliv, i et selskap som ligger i fronten av digital medieutvikling», sier Schreiner.

«Det betyr mye for meg at TIDAL var lokale pionerer innen strømmeformatet, og at de viderefører verdier fra den musikkulturen jeg selv kommer fra, med kuratert innhold og bedre lytteopplevelse. Jeg håper å være et vitalt tilskudd til TIDALs redaksjonelle profil, til glede for både den jevne lytter og superfans.»

Med Knut Schreiners unike erfaring og brede kompetanse ved roret, har TIDAL sikret seg en fremragende ressurs i det videre arbeidet med å videreutvikle verdens eneste artisteide musikktjeneste.

I TIDAL ser man at den norske profilen slår an hos brukerne: I 2015 var 43 av de 100 mest spilte albumene i TIDAL norske, mens 36 av de 100 mest spilte låtene er norske.