Fikk du ikke billett til den utsolgte konserten med Jason Isbell på Sentrum Scene i går? Da har vi den gledelige nyheten om at du får en ny mulighet i august, når han gjør sin eneste opptreden i Norge denne sommeren. Isbell har gitt ut et av fjorårets fem sterkeste album, ifølge oss på Øya-kontoret. Det er mange enige i, for den erfarne artisten og låtskriveren gikk for første gang inn på topp ti i USA denne sommeren.

Gårsdagens konsert var en oppvisning i melodi- og historiefortellerkunst, med et publikum som tok til seg hver note. Vi glede oss til Isbell skal gjenta dette foran enda flere i Tøyenparken. Dagbladet ga sekser på terningen, og slo fast at «Han har det i seg og kan nå så langt han vil. Gi ham litt tid, og han kan bli like stor som Bruce Springsteen».


JASON ISBELL (US) – onsdag 10. august
I 2015 fikk Jason Isbell sitt store gjennombrudd med skiva Something More Than Free. Den nådde sjetteplassen på den amerikanske salgslista, og han opplevde både større spalteplass og konsertlokaler enn tidligere. Med sin egen miks av country, folk og heartlandrock, forteller han historier som kryper under huden på stadig flere. Musikken har ofte spor av både oppvekst i Alabama og hans nåværenede hjemby Nashville.

Jason Isbell ble først lagt merke til som medlem av Drive-By Truckers. Han var medlem i flere år, og bidro med gitar, vokal og låtskriving på Decoration Day (2003), The Dirty South (2004) og Blessing And A Curse (2006). Rett etter bruddet med sørstatsrockerne i 2007, satte Isbell i gang solokarrieren.

Med Here We Rest (2011) og Southeastern (2013) festa han grepet om et stadig større publikum, og i dag er han regna som en av de stødigste americanalåtskriverne på siden av de etablerte countrymiljøene.

En av høydepunktene fra gårsdagens konsert i Oslo.