To år etter at hun slapp et debutalbum av sjeldent kaliber, er Monica Heldal klar med oppfølgeren. 21. april feires det med slippkonsert på Parkteatret i Oslo og på Musikkflekken i Sandvika dagen etter.

Det snakkes ofte om karrierer som tar av som en rakett, men sjelden stemmer uttrykket så godt som i Monica Heldals tilfelle. Etter at hennes egenfinansierte demo ga hennes innpass på by:Larm i 2012, skjedde ting veldig raskt for den unge bergensartisten.

Året etter kom debutalbumet «Boy From The North», som ble overstrødd av strålende anmeldelser og terningkast fem fra blant annet VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og Bergensavisen – bare for å nevne noen. Triumfferden fortsatte med oppvarming for storheter som Tom Petty, Bjørn Eidsvåg og Ben Howard, turnering med sistnevnte og deltakelse på hans «Burgh Islands»-EP som toppet iTunes-listen i Storbritannia, samt spillejobber på kryss og tvers i Norge og utlandet. Debutalbumet innkasserte også to spellemannpriser, for beste popsolist og beste nykommer, Gramo-stipend, og 21 uker på den norske albumlista. Stort bedre kan det rett og slett ikke gjøres.

Monica Heldal leverte et debutalbum som fikk anmelderne til å hente fram ord som «klassiker», «sjangersprengende» og «tidløs», samtidig som de understreket den ferske plateartistens særpreg og personlige stil i låtene som blandet innslag av folk, country, blues og roots med inspirasjon fra navn som Nick Drake, Emmylou Harris og Rory Gallagher. I 2016 kommer oppfølgeren.

Også denne gang får Heldal hjelp av Øyvind Blomstrøm, Cato «Salsa» Thomassen, Børge Fjordheim og Øystein Frantzvåg. Som førsteplata inneholder albumet en blanding av flere sjangre; elementer av folk, rock, pop, country og prog kommer sammen i en høyere enhet, med Monicas personlighet og særpreg som x-faktoren som binder det hele sammen. Hun føler selv at det nye albumet er mer progressivt enn debutskiva.

– Albumet utfordrer arrangementene mer enn «Boy From The North» gjorde. Det er mer fokus på band denne gangen, men det er også flere rolige og akustiske låter på plata, sier Monica Heldal om sin etterlengtede oppfølger.

Første smakebit er singelen «Jimmy Got Home» som slippes 29. januar. Albumet «The One In The Sun» slippes 8. april, og både norske og utenlandske musikkanmeldere må belage seg på å finne frem adjektivordboken for en ny runde med lovord. Konsertpublikumet har også mye å se frem til, fra en artist som har finpusset liveferdighetene ytterligere siden hun trollbandt de fremmøtte på Øyafestivalen i 2013, før hun i det hele tatt hadde albumdebutert.¨

Monica Heldal skal være med Israel Nash som support i Sverige og Danmark i januar og februar.

Teaser på den nye singelen:


Følg på Facebook