Sweden er lyden av Østfold 2016. Av grensehandel og pressa pol-kvoter. Av tigerskott og dundersalt. Av tjukke l’er og tynne slips. Av togpendling over østfoldsteppene. Av pålandsvind og 21 grader på Foten. Sweden er lyden av Christian Spro og Fredrik Gretlands melodiøse, gitardrevne poplåter.

Låter som har sikret de to albumene Under the Sycamore Tree (2012) og Sixes and Sevens (2013) Yatzy i 5’ere, plass på all verdens årsbeste-lister, singlene Tomorrow Calling, Hey C’mon og Pretending on the Weekends listet på P3, og konserter på studentkroer, rockeklubber og landets største festivaler.

Nå er tredje skiva klar og er i følge bandet den beste, til nå. Den heter Oh, Dusty og slippes 8. april. Plata er spilt inn i Ocean Sound Recordings med Magnus Lindberg og i Asyl1 i Stockholm med Pär Wiksten (Wannadies).

Første single ut er Just A Kid, en enkel poplåt, skal vi tro komponisten, med en på grensa til barnslig melodi, som gjenspeiles i en tekst om at ting var litt enklere før og at bandet har fått hjelp av et barnekor på det siste refrenget. Riktig nok iblandet litt klassisk Sweden-esque melankoli.

Våren kom tidlig i 2016.