27 år gamle Ivan Ave, opprinnelig fra Vinje i Telemark, har de siste årene vært en markant stemme i hiphopundergrunnen, både her hjemme og ute i den store verden.

Etter den bejublede solo-EPen «Low Jams» (2014) og minst like kritikerroste «Fruitful», fjorårets samarbeidsplate med Fredfades, er han nå snart klar med solodebuten «Helping Hands».

Første låt ut fra denne er «The Circle», en jazz og neosoul-preget smakebit som lover svært godt i forkant av albumdebuten. Med sin uanstrengte og selvsikre flow (på engelsk!) viser Ivan Ave nok en gang prov på det de invidde har visst en god stund. 27-åringen fra folkemusikkens vugge er en av de mest spennende rapperne på planeten akkurat nå.

«The Circle», som resten av albumet, er produsert av amerikanske Mndsgn. Produsenten er til daglig signert til legendariske Stones Throw, et Los Angeles-basert plateselskap som huser navn J Dilla, Aloe Blacc, Madlib og Gary Wilson.

- «The Circle» er på mange måter en låt som representerer tverrsnittet av skiva. Den er dels jazzy, dels soul og dels nittitalls hiphop. Tekstmessig handler den om sirkulære forhold i livet mitt, som hvordan en romantisk relasjon utvikler seg, hvordan rapgamet forandrer seg og hvordan årstidene både ødelegger og redder oss, sier Ivan Ave.
«The Circle» slippes via Jakarta Records 18. januar 2016. Albumet «Helping Hands» følger etter 12. februar.Foto: Even Suseg