Mange vil huske Damien Rice for sitt debutalbum O, som hadde uforglemmelige klassikere som The Blower’s Daughter og Delicate. Den irske singer-songwriteren har millioner av fans og har tilbragt mer enn 80 uker på de britiske hitlistene. I dag ble det kjent at Rice blir en av fire nye artister som spiller på Piknik i Parken i juni.

- For oss er det en sann glede å få et stort navn som Damien Rice til Piknik i Parken i juni – utroper en strålende fornøyd Erik Jansen, daglig leder i festivalen.

Rice topper foreløpig plakaten på det som ligger an til å bli tidenes Pip-fest i hovedstaden. Festivalen som avholdes ved Vigeland-museet og Bymuseumet i Oslo, slipper samtidig tre nye navn og lover flere slipp i ukene som kommer.

Britisk sterneskudd
Britiske Jamie Woon gikk året under Amy Winehouse på skolen og turnerte senere sammen med henne. Hans debutplate Mirrorwriting ble co-produsert av dubstep-produsenten Burial og var en av de mest hypete platene i 2011, deretter ble det stilt.

Da han på tampen av 2015 slapp oppfølgeren Making Time, gledet det både anmelderne og hans tålmodige fans. Selv har han uttalt at han ville fremstå som en helt ny artist med denne utgivelsen, og at han derfor måtte ta den tiden han trengte.

Norske favoritter
Vår egen Monica Heldal fra Bergen markerte seg for alvor i 2013 da hun debuterte med albumet Boy From the North. Debutalbumet sikret henne to Spellemannspriser, Bendiksprisen og en drøss med strålende anmeldelser i landets aviser. Oppfølgeren til Boy From the North slippes tidlig i april og det lover godt for at man kan få oppleve nytt materiale fra Heldal på scenen under festivalen.

Publikum kan også forvente en opplevelse av de sjeldne når Universet opptrer på Piknik i Parken denne sommeren. Den evig kule og kritikerroste forfatteren Bård Torgersen har på albumet Vi skal ikke dø. En gang til forent krefter med musiker og produsent Kenneth Ishak, kjent fra bla. Beezewax og Heyerdahl.

Bekreftede artister til Pip-fest 2016 er: Kings of Convenience, Iris Gold (DK), Thea Hjelmeland og Weaves (CA), Jamie Woon (UK), Monica Heldal(NO), Universet (NO) og Damien Rice (UK)


Om Piknik i Parken.

Piknik i Parken festivalen ble arrangert for første gang i 2014. Piknik i Parken foregår i parken ved Vigeland-museet og Bymuseumet.
pipfest.no