Post-rock-kvartetten Explosions In The Sky kommer fra den amerikanske delstaten Texas, og startet først under navnet Breaker Morant. Det var under en av deres første konserter det nye navnet kom opp, da det ble skutt raketter over himmelen under konserten deres. Bandet leverer musikk fans av Mogwai, Isis, Mono og Godspeed You! Black Emperor vil like. Musikken deres brukes flittig i både film og tv – men mest kjent er kanskje soundtracket til ”Friday Night Lights” som de skrev allerede i 2004. Låta ”Waking Up” var også med i filmen ”Lone Survivor”.

Siste studioalbum var det massivt kritikerhyllede "Take Care, Take Care, Take Care". Nå gleder vi oss veldig til oppfølgeren "The Wilderness", som er ventet 1. april. Første låt ut fra det kommende albumet hører du her:Sist bandet besøkte oss var på et utsolgt John DEE for 8 år siden, og Musikknyheter.no var på plass! Explosions In The Sky på John DEE

Med som special guest er selveste Low! Fra Duluth i Minnesota kommer bandet som i over tjue år har servert lavmelte, harmoniske og nydelige indielåter. Nå er de aktuelle med nok en kritikerrost utgivelse, ”Ones and Sixes". Rockefeller 13. juni.

Low besøker også Folken i Stavanger 14. juli og Landmark i Bergen 15. juni.

Billetter i salg fredag 22. januar kl. 09.00.