Første konsert i Amfiet på lørdag 13. august blir et herlig gjensyn med et band som spilte på den aller første Øyafestivalen i 1999. Midnight Choir hadde da slått gjennom til et større publikum noen måneder tidligere. Raskt etter at det ble kjent at de står sammen på scenen igjen i 2016, solgte de ut to kvelder på Rockefeller. Fikk du ikke en av disse billettene, kan du altså nyte deres mørke og myke låter i gresset i Tøyenparken.

Trioen starta tidlig på 90-tallet med smått dystre, vakre og svært melodiøse låter, som lente seg trygt på amerikanske musikktradisjoner. I 2004 avsluttet trioen samarbeidet, og ikke før i år har de stått på en scene igjen. Både Flaata og Al DeLoner har gitt ut soloplater, men det er ikke tvil om at sulten etter å få oppleve Midnight Choir igjen har vært stor hos publikum.

Nigerianske Orlando Julius har blandet afrikanske rytmer med elementer fra soul og RnB siden sekstitallet. Sammen med Fela Kuti, var han med på å utvikle afrobeaten. For to år siden startet han et samarbeid med London-baserte The Heliocentrics. Platen de gjorde sammen har skaffet legenden distribusjon over hele verden, og medført turneer på begge sider av Atlanteren. Kritikere og andre musikknysgjerrige hentet veteranen fram i rampelyset. På albumet tok de utgangspunkt i en del av hans eldre materiale, som aldri tidligere er innspilt. Sammen med The Heliocentrics tøyer han strikken for afrobeat inn i både det progressive og det psykedeliske.

Farao er representant for uforutsigbar og spennende pop, som er fylt med kjølig, sårbar og magisk godlyd. Musikken har blitt beskrevet som et sammenvevd lydmaleri, eksperimentelt, drømmende, utfordrende og ektefølt. Et verk som pusher grensene i popen, uten å fremmedgjøre potensielle lyttere. Nå skal altså Farao spille disse deilige musikkstykkene i Tøyenparken.