Band of Horses slo for alvor igjennom med albumet Cease to Begin og monsterhitten Is There a Ghost i 2007. Siden da har Seattle-guttene med den sterke stemmen til Bridwell i front, gitt ut flere kritikerroste utgivelser, i tillegg til å bygge seg opp et særdeles solid live-rykte. I dag ble det kjent at Band of Horses er en av tre nye artister som spiller på Piknik i Parken i juni.

-Band of Horses er med sin blanding av indierock og klassisk countryrock den perfekte headliner for Piknik i Parken sier er strålende fornøyd festivalsjef Erik Jansen på telefon fra snøfylte New York.

Band Of Horses troner nå øverst på plakaten på det som ligger an til å bli tidenes Pip-fest i hovedstaden. Festivalen som avholdes ved Vigeland-museet og Bymuseumet i Oslo i juni, slipper samtidig to nye sterke navn med Daniel Norgren (S) og Destoyer (CAN). Og sammen med Matt Corby (AU) som ble offentliggjort onsdag sist uke har festivalen virkelig flere solide navn på årets plakat.

Med nytt album i bagasjen
Våren 2016 er det duket for nytt album fra Band of Horses, noe vi forhåpentligvis vil nyte godt av når turen deres kommer til Oslo.

«Mirage Rock», som er Band of Horses seneste album er produsert av selveste legenden Glyn Johns (The Rolling Stones, The Clash, og The Who). Albumet nådde topp-10 på VG-listen og ble strålende mottatt av det norske publikummet. Et publikum som forøvrig har blitt velsignet med en rekke tidligere norgesbesøk av det sjarmerende og rufsete Seattle-bandet med et nærmest uendelig arsenal av perfeksjonerte popsanger.

Flere favoritter
Destroyer med Dan Bejar fra Vancouver i Canada i front, er kjent som vokalist og gitarist i The New Pornographers. Hans soloprosjekt Destroyer vant en plass i kritikerens hjerter med platen Kaputt som av Aftenposten ble utropt til en av årets beste plater.

Oppfølgeren Poison Season fra 2015 ble også svært godt mottatt og Gaffa trillet en solid 5´er på terningen. -Låtene på Poison Season er, i likhet med de mange platene Bejar har gitt ut som Destroyer, svært varierte. Fra ultrarolige Girl In A Sling til uptempo og albumhøydare Midnight Meets The Rain, via New Yorks Times Square hele tre ganger, er Bejar innom det meste man trenger for å lage en plate som kommer til å sementere seg fast i Topp 10-listene for 2015” - Gaffa
Vi gleder oss til å se dem tilbake i Oslo på Piknik i Parken I juni.

Bekreftede artister til Pip-fest 2016 er:
Band of Horses (US), Matt Corby (AU), Daniel Norgren (S), Destroyer (CAN), Damien Rice (IRL), Kings of Convenience, Iris Gold (DK), Thea Hjelmeland og Weaves (CA), Jamie Woon (UK), Monica Heldal(NO), Universet (NO) og Damien Rice (UK)