Philco Fiction slipper sitt tredje album Talk/Brag 29. januar og er plukket ut til å spille Club NME i London i februar som en av banda den kredible musikkblekka har tro på i 2016. Deres siste singel “Runimals” ble nylig sluppet til strålende kritikker på det internasjonale markedet og spilt blant annet på BBC Radio 1. Bandet har lenge vært en favoritt i den internasjonale blogosfæren og har i flere tilfeller tronet listene til Hypemachine.

Talk/Brag er en videreføring av ‘Take it Personal’ fra 2011, men bandets sofistikerte pop-låter har nå beveget seg inn i en mer soul-aktig sfære. Festen er flytta til kjelleren og de omfavner for alvor sin forkjærlighet for de store refrengene, for klassisk og kontemporær soul og Rnb.

Norske Tender. står for utgivelsen i Norden, mens engelske Killing Moon gir det ut i UK og Europa. Materialet er jobbet frem i løpet av de 2 siste årene i Oslo, Sarpsborg og Bangkok. De har samarbeidet med en rekke forskjellige musikere og flere av Oslos etablerte studioer har vært med å sette sitt preg på dette albumet. (Goran Obad, Bjarne Stensli, Georg Tanderø, Nick Terry)

Bandet har satt sammen denne morsomme videoen i forbindelse med slippet, og her får vi et av de aller første intervjuene de har gjort.
Bandet forteller følgende om den fengende singelen, Rumimals:

- ‘Runimals' er et gigantisk stykke pop om løping, en gospeljam med horn og kor. Vi starter i en liten, gammel trekirke i en grisgrendt del av Norge og ender opp i en New Orleans gateparade. Vi tar en Forrest Gump der altså. ‘Runimals’ er det motsatte av et one-man show. Når vi kommer til tredje verset, er faktisk absolutt alle der og musikalske og tekstlige klisjeer får utfolde seg fritt under en sørgmodig, men skyfri himmel. Hvis det ikke hadde vært for at Phil Spector sitter inne bak lås og slå, hadde han kanskje også blitt med på løpeturen.Utgivelsen feires med releasefest på Parkteatret 11. februar.