I fjor ble Mastodon dessverre nødt til å avlyse Europa-turné og Øya-konsert på grunn av familieårsaker. Nå er de klare for å gjøre det godt igjen, ved å endelig besøke Øyafestivalen. Mastodon har stått på Øyas ønskeliste i en årrekke, og endelig skal det skje.

Mastodon er uten tvil et av de aller viktigste rockebanda de siste 10 åra, og har satt nye standarder med sin helt egne miks av metal, prog, hardrock og psykedelia. Bandet har mange norske fans, og kommer til Tøyenparken for å begeistre Oslo-publikummet torsdag 11. august.

MASTODON (US)
Kvartetten fra Atlanta, Georgia ga i 2014 ut det fantastiske albumet Once More ‘Round The Sun. Skiva er et lite hakk mer rett fram enn man er vant til, men fortsatt er de i en egen klasse både som låtskrivere og musikere. Bandet har en meget lojal fanskare i Norge, noe som blant annet har resultert i at de tre siste albuma ble sikra topp ti-plassering på den norske salgslista. Mastodons blanding av progressiv rock, metal, hard rock og psykedelia når ut til stadig flere.

Spin Magazine har påstått følgende: - Their brand of aggression is brainy, technically dazzling and slightly hallucinogenic — metal for people who don't listen to metal. At the same time, the band is so balls-out creative — in its zealous riffage, its metaphysical motifs, its visual components — that it energizes even the crustiest headbangers.

Medlemmene møttes rundt tusenårsskiftet, visstnok på en konsert med High On Fire. To av dem hadde akkurat gjort seg ferdige med et kort innhopp i kultbandet Today Is The Day. De oppdaga fort en felles interesse for deler av den harde, brutale og tunge undergrunnsrocken. Mastodon albumdebuterte i 2002 med Remission. Gjennom mer eller mindre konseptprega album som Leviathan (2004), Blood Mountain (2006), Crack The Skye (2009) og The Hunter (2011) vokste publikummet kraftig.

Dette er et av de absolutt viktigste og mest toneangivende banda innen hard og tung rock. Samtidig er de et liveband av aller ypperste sort. De har klart mesterstykket å gjøre noe som i utgangspunktet er smalt, til bred hardrock med stor appell. Mastodon er helt øverst i eliteserien av verdens rockeband, og der virker det som om de har tenkt til å bite seg fast lenge.

I går ble det bekreftet at kritikerfavoritten Floating Points også kommer til Tøyenparken med sin sjangermiks.