ULIA HOLTER (US) – torsdag 11. august
Julia Holter ga ut et av fjorårets mest kritikerroste album, Have You In My Wilderness. Både Mojo og Uncut mener det er det aller beste albumet fra 2015. The Guardian kalte skiva «exceptional pop built on avant-garde foundations». Aftenposten mente at «Julia Holter har knekt koden for kombinasjon av konvensjonelle sanger og innadvendt eksperiment».

Hun debuterte med Tragedy i 2011, og har til sammen gitt ut fire album med eksperimentell og vakker pop. Det er ikke lett å plassere henne i et bestemt musikalsk landskap, men enkelte har prøvd seg med referanser som Joni Mitchell og Laurie Anderson.

Consequenceofsound.com tror hun vil ta utfordringen med stadig større scener, på en imponerende måte: - Holter need not worry about her rising profile – her songs are beautifully crafted, and her live show brings them to life in a wonderful fashion.

Jula Holter var topp 10 på Musikknyheter.no sin kåring av årets beste låter med denne låta:ANDERSON .PAAK (US)
Anderson .Paak har nettopp gitt ut albumet Malibu, og det er store forventninger til at artisten skal prege musikkåret 2016. Han har også hatt betydningsfulle bidrag på sjølveste Dr. Dre sitt album Compton fra i fjor. Nå er han i ferd med å etablere seg som et av de mest spennende navna i moderne hiphop. Det er god grunn til at The 405 har kalt Malibu «the year’s first R&B masterpiece».

California-artisten Anderson .Paak starta sin musikalske karriere som Breezy Lovejoy. Han rakk også å spille trommer for artist og tidligere Idol-deltager Haley Reinhart. Etter en EP med coverlåter kom albumet Vince høsten 2014, utgitt med hans nåværende navn. Her viste han de første spirene til det som nå er i ferd med å blomstre for alvor.

Dagens Næringsliv er svært begeistra for Anderson .Paak: - Kvaliteten og umiddelbarheten som foreligger i musikken der, burde kunne skaffe ham mye musikalsk kjærlighet fra mange. Det er noe med allsidigheten i uttrykket hans som føles svært forfriskende. Ved overfladisk lytting kan det meget gjerne sende tankene til hans kollega Kendrick Lamar, men adskillig lettere tilgjengelig, mindre pretensiøst og mindre ambisiøst.