Konsert- og festivalslippsesongen er i full gang, og nye navn legges til plakater på løpende bånd. Sist ut er Rockefeller og Pstereo, som i dag kunne røpe at amerikanske The Lumineers tar turen til Oslo i mai, og Trondheim i august.

Pstereo skriver:

I løpet av de siste årene har vi sett flere tilfeller av tilbakeskuende folkrockband som har bemerket seg på musikkhimmelen, tilsynelatende uten forvarsel. Få har derimot kunnet skryte av en suksess så stor og en såpass enestående revitalisering av sjangeren som The Lumineers.

Kvintetten fra Denver, Colorado har med låter som «Ho Hey», «Stubborn Love» og «Flowers in Your Hair» befestet sin posisjon som roots-revivalens fremste eksponenter de siste årene. Med yndige melodier, americana-preget sound og hjertefølte tekster, samt en touch av indie og et strøk av pop har bandet siden oppstarten i 2002 kunnet skryte av en stadig feitere merittliste. Ikke uten grunn!

Da de slapp det selvtitulerte debutalbumet «The Lumineers» i 2012, endte det opp på en solid andreplassering på den toneangivende Billboard 200-lista. Albumet solgte til platina i USA og Irland, og gull i Storbritannia, Australia og Canada. Bandet har også blitt nominert til flerfoldige priser, blant annet velrennomerte Grammy Awards’ «Best New Artist» og Billboard Music Awards’ «Top Rock Album».

På debutalbumet trår et rustikk lydbilde nye stier, fullstappet av upbeat-låter så vel som rolige låter med såre og ærlige tekster ført i pennen av vokalist og gitarist Wesley Schultz. I det akustiske skjæringspunktet mellom indie- og folkrock kommer The Lumineers upåklagelig godt ut av det, og på Pstereo skal bandet for alvor bevise hvorfor de troner høyere enn alle andre i sjangeren.

«Dette bandet har vært sterkt ønsket av vårt publikum, og vi er veldig glade over å kunngjøre at de gjør sin eneste festivaljobb i Norge under Pstereo», sier Kim Aasli, bookingsjef ved Pstereo.Rockefellerkonserten vil gå av stabelen 9. mai, og billettene legges ut for salg 12. februar.

Pstereo går av stabelen 18.-20. august på Marinen i Trondheim, og andre bekreftede artister er bl.a Sigur Rós, DumDum Boys (som fremfører albumet "Pstereo" i sin helhet), Highasakite og Deafheaven. Billetter er i salg nå.