Fredag 12.februar slippes singelen Kjör På på Fight! Records. Dette er den første låten fra deres kommende EP. Låten kan du selvfølgelig høre her hos oss.

Nyresvikt kan opptre akutt med total ødeleggelse i løpet av få dager. I andre tilfeller er den akutte lidelsen godartet med etterfølgende full helbredelse, eller det kan være overgang til kronisk lidelse med kronisk nyresvikt etter kortere eller lengre tid.

Etter noen år i en låve i Arna utenfor Bergen gjør Nyresvikt sin første konsert på Kvarteret i Bergen, og selv om klokka har bikket 01.00, er salen full av nysgjerrige ører som snart skal få røff behandling. 20 minutter senere tømmes salen av tilfredse tilhørere som alle umiddelbart diagnostiseres med akutt nyresvikt. Ett år senere returnerer Nyresvikt til Kvarteret og ASF SUB med en konsert slår tilhørerne i bakken, og de befester seg som et av de aller mest spennende navnene i Bergens undergrunn. I løpet av året som har gått har bandet gjort unna de fleste spillestedene i Bergen, og spilt inn en EP i Tinnitus med Esteban Munoz (Social Suicide, Tirades) bak spakene.

Nyresvikt er punk, rock og hardcore som sparker deg hardt, men hjelper deg opp igjen etterpå. Som spilles alt for høyt, men aldri bør spilles lavere.

I forbindelse med singelslippet, tok vi en liten prat med bandet.

Dere synger Nu kjör vi på. Veldig gøy, men hvorfor svensk?

Sykt gøy! Den er på svensk fordi vi har ambisjoner på det svenske markedet, og forbilder som Refused og Hellacopters jo er svenske. Men de synger på engelsk, så det er kanskje litt halvveis… Neida, Vokkis Pål er nordlending, og synger "no kjør vi på", og kjør på er en litt mer instant tittel. Dessuten ser ö mye farligere ut enn ø. Det hadde sett teit ut med motørhead, sant?.

Hva handler låten om?

Låten handler om at de viktige tingene i livet ikke nødvendigvis er viktigere enn å ha det gøy.

Hvem er Nyresvikt?

Nyresvikt er en gjeng gamle venner som er glad i å spille i band. Alle er i så og si full jobb, noen er gifte, noen har barn, alle liker rock'n roll, og synes det er fornuftig å bruke musikken som arena for å få ut det som måtte være av innestengt frustrasjon og aggresjon. Derfor låter Nyresvikt ganske hardt og brutalt, men det skal være en godhet på bunnen langt der inne et sted. Vi har spilt i diverse band opp gjennom årene, men har strengt tatt vært flinkere til å gå på konserter og på platespiller enn til å spille selv, noe vi håper på å endre på nå. Nyresvikt ble til ved at Sindre brant inne med noen farlig fete riff, og fikk med seg resten av oss til Joss(trommis) og Yngve(bass) sin låve i Arna, hvor vi spilte sammen noen år. Da Pål kom med på navnet Nyresvikt fant vi at det var akkurat passe pønkete at vi trygt kunne gjøre en konsert uten å bekymre oss for å spille feil, og sneik oss med på et Helhus på Kvarteret høsten 2014. Siden da har vi gjort syv-åtte konserter rundt om i Bergen.

Og hva skjer videre fremover?

Det blir jævlig stas å spille med Ondt Blod og Still Shaking 12. februar. Ellers kommer EPen vår i løpet av våren. Den ble spilt inn i juni, med Esteban Munoz som produsent. Vi syns det låter mega, og gleder oss til å dele den med alle som er glad i rock'n roll..

Hva med ambisjoner? Har dere noen?

Den store ambisjonen er og har hele tiden vært å varme opp for The Good The Bad and The Zugly!.

Ja, så vet dere det, Zugly!