- Det er med ærbødighet vi meddeler at Øyvind Blomstrøm takker for seg i El Cuero. Siden oppstarten avbandet i 2005 har Blom hatt en sentral rolle i bandet, både på og utenfor scenen. Bidragene hans på våre 6 album, de mange hundre konsertene og alle milene på veien har vært helt avgjørende for at vi ble det bandet vi ble. Det er trist at Øyvind forlater oss, men vi har full respekt for avgjørelsen om å gå egne veier, og vi ønsker han lykke til videre i karrieren. Tusen hjertelig takk for innsatsen og alt du har gjort for bandet, sier trommeslager Håvard Takle Ohr.

El Cuero slipper tre singler utover vinteren. Disse låtene blir til Ep'en «The Truth, the Passion, and the Blues» som slippes i april. Dette ble Blomstrøms siste innspillinger med bandet. Øyvind selv har på ingen måte spart på ordene i sin redegjørelse for avskjeden, og sier dette om årene i bandet:

- I 2005 flytta jeg til Oslo for å spille i band med Brynjar og Håvard. Tommy blei med fortløpende, og etter vi hadde skrapt sammen nok spenn spilte vi inn den første skiva til El Cuero oppe i det bittelille studioet til Ollis i 5. etasje i Mølleparken. Kort tid før dette hadde jeg kjøpt min første elgitar, forsterker og fuzzboks, og rett før vi gikk i studio kjøpte jeg min første steelgitar. Klar til dyst for å spille i et kickass rockeband med folk som stod å svetta på øvingslokalet da jeg gikk i 2. klasse på barneskolen. Dette var første gang jeg spilte inn en ordentlig plate, første gang jeg kora i studio, la orgel eller vindskeiv steel på de dritbra låtene Brynjar hadde skrevet. Det var første gang en låt jeg hadde skrevet ble spilt inn. Første gang jeg ga ut en skive, første gang jeg fikk terningkast i VG og Dagbladet, og første gang jeg spilte gitar i et band.

- Jeg syns det var helt sykt å få lov til å være med i et band som kunne spille så fine låter med trestemt kor og fete refreng, for i neste øyeblikk dukke ned i et svart høl av en slags kollektiv gitarsolo hvor vi dukket opp og trakk litt luft 10 minutter seinere. Det kjentes ut som om ingen dreiv med akkurat det vi dreiv med, og dét, det er verdens kuleste følelse. I løpet av 10 år har vi reist i hver krik og krok av landet, spilt hundrevis av jobber, sittet uendelig mange timer i en skitten van sammen, delt rom, delt seng, sovet i en haug på flyplasser, spilt inn 6 plater og gitt ut alle på vårt eget selskap. El Cuero lar seg aldri stoppe, og sånn kommer det til å fortsette å være. Den eneste forskjellen er at jeg ikke skal være med på fortsettelsen.

Jeg har ikke tenkt å gi meg med musikk, snarere tvert imot. Jeg skal fortsette å spille gitar, produsere og jobbe med musikk så lenge jeg lever. Noen ganger vokser man bare i litt forskjellige retninger, og det har vi gjort denne gangen. Jeg har ikke no mer utdanning enn videregående, men jeg kan ikke se for meg en bedre skole å gå enn å ha spilt i band med så kompromissløse, dønn ærlige og nydelige folk som Brynjar, Håvard og Tommy. Disse folka er familien og oppveksten i min musikkverden, nå må jeg ut å stå på egne bein. Norges beste rockeband ruller heldigvis videre, avslutter Øyvind.Ny gitarist på plass

El Cuero slapp sitt første album «El Cuero» i 2007, og har hatt samme besetning helt fram til nå, med Brynjar Takle Ohr, Håvard Takle Ohr, og Tommy Reite, som de resterende medlemmene. Bandet har i hele høst og vinter turnert for å promotere albumet «Souls Under Red Light» som ble sluppet i oktober 2015. De forteller at det er gitarist, Vegard Strand Holthe, som blir nytt medlem i bandet.

- Vegard har turnert med oss som vikar for Blom på denne turnéen, og han tar nå over rollen som en av to gitarister i bandet. Fra før spiller han bl.a. i Kosmik Boogie Tribe, i tillegg til andre prosjekter. Vegard er på alle måter en perfekt match, og vi gleder oss til å starte skrivingen av det neste albumet med den nye besetningen, sier Håvard.

 photo El Cuero2016_zpsifkm0gb2.jpg