Som de fleste sportsinteresserte nordmenn sikkert har fått med seg i disse dager, arrangeres det for tiden ungdoms-OL på Lillehammer. Ungdoms-OL har også et massivt konsertilbud på programmet, under navnet sjoggfest .

Ungdommelige aktiviteter og musikk går ofte hånd i hånd, og det var derfor en lur idé å legge festivalen sjoggfest til den samme perioden som Ungdoms-OL. Over 150 gratis foredrag, aktiviteter og konserter har fungert som et godt supplement til alle idrettsaktivitetene. I tillegg er dette et godt trekkplaster for å trekke publikum til arrangementene, og over 70 000 tilskuere har til nå funnet veien til arrangementsområdet.

Populære artister som Sondre Lerche, Aurora, Todd Terje, Lars Vaular og Madcon stiller opp gratis, noe som har ført til at det er stor interesse for og nødvendig med ekstrakonserter med Nico & Vinz og Highasakite. Hvis du befinner deg i østlands-området, og fortsatt ønsker å få med deg festivalen, kan du hente et gratis armbånd den kvelden du ønsker å være publikum. Dette gjøres i sjoggfest-teltet som befinner seg på Stampesletta, og det er prinsippet om førstemann til mølla som gjelder. Det er derfor viktig å være tidlig ute hvis du ønsker å sikre deg en plass på konsertene til de mest populære artistene.

Aurora spilte konsert på mandag og som forventet ble dette en fantastisk opplevelse for alle tilhørerne. Aurora Aksnes har allerede rukket å bli nominert til årets nykommer i P3 Gull, sunget på Nobel-konserten og nådd ellevteplass på de britiske hitlistene. Mandagens konsert hadde kø langt nede i veien fra Sigrid Undsets Plass, og det var dessverre ikke alle som fikk plass foran scenen. Hvis du gikk glipp av denne konserten, er det allerede en ny mulighet på lørdag i Auroras hjembygd Os, utenfor Bergen. Aurora er også ute med rykende fersk musikkvideo til låta Conqueror i dag.



Arrangementer resten av uka
Resten av ungdoms-OL byr også på flere andre musikalske høydepunkter, og her kan du informere deg mer om det omfattende musikkprogrammet som tilbys. 20.2. står den populære duoen Madcon på scenen, og forhåpentligvis kommer de til å framføre superhiten «Beggin». Andre kjente sanger de kommer til å spille er «Don’t Worry» og «Keep my Cool». Samme kveld kan du oppleve ekstrakonserten til Nico & Vinz. Osloduoen komponerer pop og reggaemusikk, og Vinz har uttalt at duoen er et perfekt eksempel på norskafrikansk musikk og kultur.

Hvis rock er mer din greie, kan du oppleve stavangerbandet Kvelertak på torsdagskvelden. Konserten begynner klokken 20 og siddisene har blant annet blitt belønnet med 3 spellemannspriser. Hvis du har fri tidligere på dagen, kan du benytte anledningen til å få med deg noen av de mange idrettsarrangementene i årets Ungdoms-OL. Om du ønsker å lese flere sportsnyheter, så kan du finne dem her.


sjoggfest.no