Våren 2015 la oslobaserte Hajk ut to sine første demoer på soundcloud.
Kort tid etter ble de håndplukket av Øyafestivalen til å spille på deres minste scene, Biblioteket, hvor mange for første gang fikk oppleve bandet.

Høsten samme år spilte de sin første egne konsert på en fullstappet Crossroad Club i Oslo og slapp sin første singel, «Medicine» og ble booket som et av demobandene til by:larm i år.

Det hele startet med en tredagers jam.

- For snart to år siden pakka tre av oss en bil full av utstyr, kjørte til barndomshjemmet til Knut Olav i Telemark der vi rigget opp til tre dager med jamming, og lirte av oss. Dette resulterte i et trioformat vi trivdes godt med. I sommer ble vi derimot tatt på senga da vi ble booket til Øya uten å ha spilt en eneste konsert. Det løste vi blant annet med å ta med ytterlige to medlemmer, som viste seg og være veldig lurt, og som ga oss et større sound slik vi ønsket, forteller Preben Sælid Andersen til Musikknyheter.no

Det ferske bandet spiller på årets by:Larm i mars.

- Om et par uker står vi på scenen to ganger under by:Larm, og det blir passe fett. Etter det venter flere singler og flere konserter, i og utenfor Oslo, før vi begynner på vårt debutalbum, lover Preben.

«Submarine» viser en annen, tilsynelatende lystigere side av bandet, med et sommerlig pop-sound laget i samarbeid med den anerkjente produsenten Marcus Forsgren.

- Submarine er en marineblå låt som handler om å ikke gripe sjansen og samtidig legge all skylden på seg selv. En slags blues forkledd i pop-drakt som beskriver en kortvarig krise, men som der å da føles som et evigvarende mørke, avslutter han.

Låta slippes 22. februar, men har premiere i dag her på Musikknyheter.no.
Foto: Gaute Gjøl Dahle