En av skandinavias mest lovende produsenter og artister - Alan Walker - er bekreftet til Findings Festival 2016. Førstkommende lørdag gjør han sin første live-opptredenen noensinne i forbindelse med X Games i Tøyenparken i Oslo. Showet kringkastes direkte av Nordens største TV-selskaper, samt av ESPN i USA, hvilket tilsvarer et titalls millioner TV-seere.

Alan Walker fra Bergen entret musikkscenen med et betydelig smell da han i 2014 slapp den instrumentale, førsteversjonen av den melodiske electro house-låta Fade på nett. Etter å ha mottatt massiv oppmerksomhet, ble låta gradvis modifisert og tillagt vokal og omdannet til hiten Faded, som trengte kun én måned på å klatre til toppen av spillelistene på Spotify og iTunes i Norden. Rett i etterkant av julen 2015 hadde den gjort seg betydelig anerkjent på internasjonalt nivå, og her hjemme dyttet den Adeles Hello ned fra tronen på VG-lista. Låta har utvilsomt blitt en verdenshit og ytterligere satt en norsk artist på verdenskartet.

Det som starter som en gutts reise inn i den digitale verden, drevet av en lidenskap for å skape og utforske, og ikke minst dele det fritt, har nå kulminert i at Alan Walker er Skandinavias desidert mest lovende produsent og artist.

I skrivende stund ligger Faded på Top 10 Spotify Global-lista og den er Top 3 på iTunes Dance-lista i 23 land. Pilen peker med andre ord én vei for Alan Walker og det er oppover, for bergenseren har gjort seg høyst bemerket med toppsjikteplasseringer på Billboard Hot Dance/Electtronic Sons-lista og Shazam Worldwide, i tillegg til å ha solgt til en rekke platinumsertifiseringer og gull i en rekke land. Attpåtil mottar Faded nærmest vedvarende radiorotasjon på verdensbasis. Alan Walker er utvilsomt «the next big thing», og han kommer til å gjøre en rekke opptredener i Skandinavia og Europa denne sommeren. At vi har sikret oss han til Findings Festival 2016 føles enormt stort, og ikke minst riktig!


I tillegg til Alan Walker, er Kygo og Guetta bekreftet til Findings Festival 2016 på Bislet Stadion.

Foto: Marcus Rönne

findings.no