I går ble Travis Scott og Nao klare for årets Øyafestival, og idag fyller vi på med aktuell gitarmusikk. Savages slapp sitt andre album for noen uker siden, mens The Kills venter til rett før sommerferien.

THE KILLS (UK/US)
I juni kommer The Kills sitt femte album. Allerede nå er første smakebit Doing It To Death ute, og den lover svært godt. Duoen kommer altså til Øya med masse ny musikk i bagasjen. Dette blir deres første besøk i Norge på over 10 år.

The Kills ble starta rundt tusenårsskiftet da amerikanske Alison Mosshart begynte å lage musikk sammen med engelske Jamie Hince. Duoen lekte seg med minimalistisk rock og blanda inn elementer fra garasjerock, postpunk og blues. Ved bruk av hovedsakelig trommemaskin, gitar og vokal har de klart å lage frisk og rå musikk.

BBC har påstått at- …Jamie Hince plays his guitar like a framed prisoner scratching his last angry wishes on a cell wall, while Alison Mosshart sings with the conviction and menace of a lying politician.

Vokalist Alison Mosshart er også kjent som frontkvinne i Jack Whites band The Dead Weather. Denne våren og sommeren er The Kills igjen hovedprioritet. De er et liveband du ikke bør gå glipp av på Øya, til tross for at de kun er to, byr de på spenning og energi nok til hele Tøyenparken.SAVAGES (UK)
Savages fra London slapp i januar sitt andre album, etter at vi i ukesvis hadde gredd tilbake en kraftig bakoversveis som vi fikk av den hektiske og fantastiske singelen The Answer. For tre år siden nådde de topp 20 på den britiske albumlista med debuten Silence Yourself. Allerede året før, i 2012, rakk de innom Middelalderparken for sin første Øya-konsert. Siden da er fanbasen og oppmerksomheten vokst betraktelig.

Kvartetten bedriver en moderne variant av støyrock og postpunk. Låtene deres er mørke, kraftfulle og urolige. På scenen formidler de dette med upåklagelig innstilling.