I vinter solgte han ut Oslo Spektrum, en bragd bare en håndfull norske artister kan smykke seg med. Sivert Høyem har en imponerende og innholdsrik katalog å plukke låter fra. I dag ble det kjent at mannen med landets mest særegne utrykk er en av fem nye artister som spiller på Piknik i Parken i juni.

No. 4, Jessica Pratt (US), Damien Jurado (US) og Ezra Furman (US) er alle bekreftet til årets Pipfest som virkelig holder ord om et solid løft for årets festival.

– Vi veit at vårt publikum ønsker å utforske nye artister, samtidig oppleve de mer etablerte stjernene i en intim ramme og selvfølgelig skal vi se våre egne favoritter. Vi lover nok en helhetlig og uforglemmelig festivalopplevelse siste helgen i juni, sier Erik Jansen daglig leder for Piknik i Parken

Fra utsolgt Rockefeller til Piknik i Parken

Det tok litt over syv år før Julia Witek, Ingeborg Mohn og Emilie Christensen slapp sin offisielle debutsingel ”Lite og Stort” våren 2014 - som for øvrig ble A-listet på P1. Siden da har de fulgt opp med flere radiohits, utsolgte konserter, en opptreden på Spellemann, og ikke minst sluppet det herlige debutalbumet ”Henda i Været” som Dagsavisen kalte et lite popvidunder. Nylig solgte Oslobandet også ut Rockefeller.

Sivert Høyem er aktuell med sitt femte soloalbum ”Lioness”, et fabelaktig stykke musikk som traff godt hos publikum så vel som hos kritikerne. Aftenposten mente bla. at han med denne platen bekreftet sin posisjon som en av norsk rocks aller største.



Tre kritikerroste amerikanske favoritter

Med sine to kritikerroste album er Jessica Pratt klar for PIP. Artisten som ofte må tåle sammenligninger med storheter som Joni Mitchell, David Crosby og Joanna Newsom. Hennes siste album ”On Your Own Love Again” fra 2015, nikker noen ganger til den klassiske California-rocken og ikke minst folkemusikken fra 60-tallet.

Damien Jurado er en høyt respektert trubadur fra Seattle som med sin ufattelig sterke diskografi har vært med å sette standarden i det amerikanske indielandskapet siden midten av 90-tallet. I juni får vi oppleve sanger fra det etterlengtede ”Visions of Us on the Land” som slippes i midten av Mars. Albumet avslutter en musikalsk trilogi produsert av Richard Swift fra The Shins.

Ezra Furmans eksentriske, energiske og ikke minst fascinerende univers kommer også til sommerens festival. Nylig i Oslo på John Dee, en konsert som fikk full pott hos Musikkmagasinet Klassekampen. Det finnes ikke mange artister som klarer å forene en såpass særegen punkmentalitet, inderlig låtskriving, nasal vokal, saksofon og glamorøse kvinneklær slik denne mannen gjør. Han hører virkelig til sjeldenhetene.



Bekreftede artister til Pip-fest 2016 er:
Band of Horses (US), Sivert Høyem, Matt Corby (AUS), No. 4, Ezra Furman (US), Jessica Pratt (US), Damien Jurado US), Daniel Norgren (S), Destroyer (CAN), Damien Rice (IRL), Kings of Convenience, Iris Gold (DK), Thea Hjelmeland og Weaves (CA), Jamie Woon (UK), Monica Heldal(NO), Universet (NO) og Damien Rice (UK)

Foto: Bjørn Opsahl