Med sin selvtitulerte debutskive har Oslo-duoen Band of Gold virkelig truffet en gullåre, skutt gullfuglen og truffet gullblink, alt i en og samme håndvending. Bandet har nemlig høstet like mange godord som de har høstet gullrelaterte ordspill og idiomer siden de slapp skiva i fjor høst, og superlativene, anerkjennelsen og hypen de har mottatt er så til de grader berettiget. For debutalbumet ble de nominert til Spellemann i kategorien Indie, og under årets by:Larm stakk det av med den gjeve prisen Nordic Music Prize i konkurranse med 11 andre band og artister. Goille godt!

Ifølge programleder Totto Mjelde i radioprogrammet Stjernepose er Dunbarrow et av landets beste nye rockeband. Med sin rykende ferske debutfullengder, nisporsskiva «Dunbarrow», beviser de at Totto har helt rett. Åpningssporet «Try & Fail» nikker forsiktig til doomdriv à la Sabbath, og fortsetter videre ut skiva med laidback vokalarbeid i Witchcrafts ånd. Det at Dunbarrow tydelig drar inspirasjon fra gamle helter tar de igjen med knakende god komponeringsevne. Forståelsen for sjangeren tilfører uttrykket en umistelig autensitet, og bandet sparer virkelig ikke på kruttet!

Bergensbandet Kakkmaddafakka har gjennom tolv års aktivitet markert seg langt utenfor Norges landegrenser som et fabelaktig liveband. Det er ikke bare live bandet er overlegne, også på plate evner de å få gjennom energien i sine melodiske happy-go-lucky-låter, med tenårenes letthet friskt i minnet og en festglede få kan overgå! PS! Sist de besøkte Trondheim og Studentersamfundet solgte de ut storsalen på få timer!