Haim tok Øyafestivalen med storm i 2013, og vi er begeistra at de både kommer med nytt album og tar turen tilbake til oss i 2016. De tre søstrene har imponert oss stort helt fra vi så dem live første gang i 2011. Siden den gang har de tatt gigantiske steg som et av de friskeste popbanda som har slått igjennom de siste åra. På scenen drar de opp energien et par hakk, og framstår som et imponerende rockeband. I løpet av 2016 kommer det ny musikk fra Haim, og vi forventer at enda flere blir fans.

Debutalbumet Days Are Gone fra 2013 landa på førsteplassen på den britiske salgslista, og fikk sterke topp-ti-plasseringer i blant annet USA, Canada og Australia. I tillegg til flere egne hits, har de siden den gang bidratt på Calvin Harris sin radiohit Pray To God. De har også vært bidragsytere på låter av blant andre Primal Scream, M83, Tobias Jesso Jr, ASAP Rocky og Major Lazer.

Under oppveksten spilte Este, Danielle og Alana coverlåter i band sammen med foreldrene, men etter hvert vokste lysten til å lage egen musikk. I omtrent samme periode som de begynte å ta sitt eget band på alvor, var Danielle innom backingbanda til både Jenny Lewis (Rilo Kiley), Julian Casablancas (The Strokes) og CeeLo Green. Disse artistene gir et bilde av bredden i Haims egen musikk.

Haim henter inspirasjon fra både klassisk rock, kvalitetspop og moderne RnB. Vi er veldig spente på hva album nummer to inneholder, og hvordan de vil overraske oss i 2016. Det er bare å glede seg til at søstrene skal lage fantastisk lørdagssteming i Tøyenparken.

Christine & The Queens utfordrer både sjangermessig båssetting og kjønnsroller. Uttrykket kan enkelt forklart kalles minimalistisk og sofistikert pop, inspirert av alt fra tradisjonelle viser til moderne hiphop. De har tatt hjemlandet Frankrike med storm, og gjør seg nå klare for å erobre verden. Det skal blant annet gjøres med større grad av engelske tekster og en betydelig internasjonal satsing. Med sterke innslag av dans og teater, er liveshowet noe for seg selv. 22. april er det nye albumet ute, g vi veit det er god grunn til å glede seg.

The Guardian skreiv dette om debutalbumet: - …a simultaneously intricate and spare lattice of softly glowing electronics and occasional misty hints of R&B and hip-hop…

Hjernen bak Christine & The Queens er franske Héloïse Letissier. Hun bosatte seg først I Paris, så London, for å jobbe med musikk, kunst og andre kulturuttrykk. Christine & The Queens ga ut debut-EPen i 2011, og har varma opp for blant andre Lykke Li og Marina & The Diamonds. I Frankrike har hun vunnet priser for både musikken og video. Debutalbumet Chaleur Humaine fra 2014 solgte svært godt i hjemlandet og i Belgia. I fjor ga hun ut singelen Jonathan, et samarbeid med Perfume Genius. Nå er det på tide at Oslo får oppleve Christine & The Queens i stort format.Foto: Laura Coulson